Sport

2017.08.31. 18:05

Korosztályos kick-box-Európa bajnokságra utaznak a vasi fiatalok

KÖRKÉP Európa-bajnokságra utazik a korosztályos magyar kick-box válogatott. A macedóniai kontinenstornán Dancsó Zoltán szövetségi kapitány és tíz sportoló képviseli a vasi színeket.

Tóth Gábor

Szeptember 2-9. között Macedónia, Szkopje ad otthont a kadet és junior korosztály kick-box-Európa-bajnokságnak - light-contact, kick-light, point-fighting, full contact, low kick és K1 szabályrendszerben hirdettek versenyt. A közel száz főt számláló magyar küldöttségben Dancsó Zoltán a light-contact és a kick-light szakág szövetségi kapitányaként kap fontos szerepet. A Controll SE nyolc versenyzőt - Koledics Dávid (kadet 47 kg), Viszket Borisz (kadet 57 kg), Bolfán Ákos (kadet 63 kg), Grünczeisz Patrik (junior 57 kg), Szász Krisztofer (junior 63 kg), Bolfán Ádám (junior 69 kg), Szmolek Emanuel (junior 79 kg), Takács Viktória (junior 60 kg) - delegál az Eb-re, míg az Agrobio Classic Classic Kick-Box Klub Holczmüller Bence (kadet 69 kg) és Németh Péter (kadet +69 kg) személyében két sportolót ad a korosztályos válogatott keretébe. Természetesen a vasi fiatalok közül sokan több szabályrendszerben is próbára teszik a tudásukat.

Hátul balról Németh Péter, Holczmüller Bence, Bolfán Ádám, Szmolek Emanuel, Szász Krisztofer, Grünczeisz Patrik. Elöl Bolfán Ákos, Takács Viktória, Koledics Dávid, Viszket Borisz Fotó: Szendi Péter

- Bő két hónapot szántunk a közvetlen felkészülésre, edzőtáboroztunk Csopakon és Vépen is - árulta el Dancsó Zoltán szövetségi kapitány.
- A betervezett munkát elvégeztük, tisztességesen dolgoztunk, a fiúk-lányok jó állapotban futnak neki az Eb-nek. Szinte mindegyik vasi sportolóban benne van az érem. De természetesen egy világversenyről van szó, amelyen csak a legjobbak képviselhetik hazájukat, roppant erős a mezőny. Ennek megfelelően sok függ a sorsolástól, a pillanatnyi formától, a mentális állapottól. Egyébként 38 ország 1429 versenyzője nevezett, a legtöbb kategóriában 16-os és 32-es táblán kezdik meg a küzdelmeket. De mindent összegezve nyugodt szívvel, felkészülten vághatunk neki az Eb-nek, a jó eredmények reményében kelünk útra.

A válogatott szombaton indult el Macedóniába, a szombathelyi versenyzők hétfőn lépnek tatamira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!