Sport

2017.08.17. 17:16

Rajtol a szezon - Komoly célokért száll harcba a megyei I. osztályban a Sárvár FC

KÖRKÉP Szombaton elrajtol a 2017/2018-as labdarúgó-bajnoskág a megyei I. osztályban, valamint a megyei II. osztály szombathelyi és körmendi csoportjában.

Tóth Gábor

Megyei I.

 

Alaposan átalakult nyáron a megyei I. osztály mezőnye. Az átszervezés miatt kiesett az NB III-ból a Sárvár - és bizony komoly játékosállománnyal, merész célokkal fut neki a 2017/2018-as megyei I-es szezonnak. A megyei II-es bajnokcsapatok közül a Vasszécseny és az Ikervár vállalta a szereplést a magasabb osztályban. A Nádasd, a Kemenesalja és az Uraiújfalu pedig búcsúzni kényszerült. Az elmúlt években egyeduralkodónak számító Körmend átalakulóban van, erősen kérdéses, milyen teljesítményre lesz képes a csapat. A Répcelak, a Celldömölk, a Rábapaty és a rohamléptekben erősödő Király SZE viszont harcban lehet a dobogóért.

- Nem beszélek mellé, a bajnoki cím a célunk, szeretnénk rögtön visszajutni az NB III-ba - jelezte Kovács László, a Sárvár FC trénere. - A tavalyi szezon nagy részében a bentmaradásért küzdöttünk, minden egyes pontra szükségünk volt, ezért próbáltunk szervezetten futballozni, stabilan védekezni, kontrázni, a pontrúgásokra építeni. Most a csapatok zöme vélhetően ugyanezzel a taktikával készül majd ellenünk. Ennek megfelelően a nyáron nagy hangsúlyt helyeztünk a támadójátékunk csiszolására. Erős felkészülés van mögöttünk, sok NB III-as csapattal játszottunk edzőmeccset, szerintem jó erőben vagyunk. Nagy előny számunkra, hogy a tavalyi keret zöme együtt maradt, csak Hoós Patrik, Horváth Valentin, Bailó Dávid és Nagy Zoltán távozott - tudomásul kell venni, hogy ők nagyobb célokért akarnak küzdeni. Érkezett viszont Körmendről Takács Márton és Takács Ádám, visszaigazoltuk Celldömölkről régi játékosunkat, Potyi Gábort. Valamint a tavalyi megyei I-es Pápa gólkirályát, Venczel Zoltánt is megszereztük - utóbbi kisebb sérüléssel bajlódik, az első néhány meccset még biztosan kihagyja. Annak is örülök, hogy több tehetséges játékosra bukkantunk a saját utánpótlásunkban. Biztos, hogy nem lesz sétagalopp a szezon, de tisztességgel felkészültünk. A játékoskeret minőségi, az anyagi háttér biztosított, a körülmények rendezettek, csak a munkára, a futballra kell koncentrálnunk.

A Körmend tavaly (is) remek szezont futott, bajnokságot nyert - idén sokkal nehezebb dolga lesz Fotó: Unger Tamás

Az első fordulóban mindjárt rendeznek egy Vép-Répcelak rangadót. Érdekesnek ígérkezik a Szentgotthárd-Király derbi, mint ahogyan vélhetően a Körmend-Rábapaty mérkőzés is tartogat izgalmakat.

Az 1. forduló menetrendje, péntek, 17.30: Vép-Répcelak (Harcsár R.). Szombat, 17.00: Vasszécseny-Kőszeg (Bedi T.). 17.30: Kiswire Szentgotthárd-Király SZE (Marácz Z.), Körmend-Rábapaty (Bereczky Cs.), Ikervár-Egyházasrádóc (Héra Cs.), Celldömölk-Vasvár (Bíró O.), Sárvár-Schott Lukácsháza (Kártyás K.), Rum-Jánosháza (Kondor T.).

Megyei II.

 

A szombathelyi csoportból távozott a Vasszécseny. Az érmekért minden bizonnyal a tavaly ezüstérmes, 2015/2016-ban pedig bajnokságot nyerő Ják, a régóta stabilan teljesítő Spari, a szép időszakát élő Söpte, a jó erőt képviselő Tanakajd csatázik majd. A Csepreg meglepetést okozhat, mint ahogyan van potenciál a Balogunyomban, a Bozsokban és a Sében is. A szombathelyi csoportból idén hiányozni fog két régi ismerős , a Torony és az Újperint, mindkét csapat visszanevezett a megyei III. osztályba.

Az első fordulóban a Ják rögtön szomszédvári rang-adóval kezd, Szentpéterfán lép pályára. Szombathelyi derbin küzd meg egymással a pontokért a Spari és a Hermán. A Csepregre komoly erőfelmérő vár, a Balog-unyomot fogadja.

Az 1. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Szombathelyi Spari-Gyöngyöshermán-Szentkirály (Sipos Zs.), Szentpéterfa-Ják (Mónos J.), Csepreg-Balogunyom (Bazsó F.), Honvéd Sé-Felsőcsatár (Farkas G.), Tápláni KSK-Söpte (Szabó P.), Gencsapáti-Zanat (Szabó III.), Bozsok-Tanakajd (Harcsár R.). A Rábahídvég szabadnapos.

A körmendi csoportban a Szakonyfalura vár az a fel-adat, hogy a múlt évben a megyei I-ben szereplő Nádasddal mérkőzzön meg. A II. osztály körmendi csoportjának tavalyi bajnoka, a Körmend VSE is vendégpályán játssza le első szezonbeli mérkőzését, méghozzá a Csákánydoroszló otthonában. És hogy teljes legyen a sorminta, a másik körmendi alakulat, a Téglagyár is utazni kényszerül, ők Őri-szentpéteren próbálnak meg lendületesen kezdeni. A 11 csapatos bajnokság első fordulójában a Viszák lesz szabadnapos.

Az 1. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Bajánsenye-Rábatótfalu (Makai I.), Őriszentpéter- Téglagyár (Németh L.), Szarvaskend-Magyarszecsőd (Sály K.), Szakonyfalu-Nádasd (Samu Cs.), Csákánydoroszló-Körmend VSE (Molnár T.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!