Egy félidőnyi parádé

2019.11.03. 20:15

A Haladás-Viktória már 2-0-ra vezetett az Astra ellen

A női labdarúgó NB I 9. fordulójában a Haladás-Viktória a 91. percben veszített két pontot az Astra ellen.

Pum András

Haladás-Viktória–AstraALEF HFC 2-2 (2-0). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, ve zette: Gáspár. Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Fördős, Horti, Kiss Zs. – TÓTH A., Rácz – Szakonyi (Sitku, 79.), Tálosi (Manhart, 46.), ÖREG – Siklér. Megbízott edző: Kiss Tamás.

Astra: Farkas – Rozmis, Fábián (Gelb, 54.), Krascsenics, Király – Sipos, Vidács, Vidovenyecz, Véninger – Erdész, DIKANOVÁ. Edző: Nahóczky Attila. A vendégeknél a kezdőben kapott helyet a tavalyi bajnokságban a szombathelyieknél futballozó Fábián Dóra. Az első félidőben koncentráltan, jól futballoztak a hazaiak, kontrollálták a játékot, és helyzeteket is sikerült kidolgozniuk. A 32. percben Rácz bokáját rúgták meg a tizenhatoson belül, a büntetőt Tálosi értékesítette (1-0). Három perc múlva Szakonyi jobb oldali beadását Siklér tíz méterről a jobb alsó sarokba vágta (2-0). Szünet után aztán kissé fásulttá vált a szombathelyiek futballja, a játékrész első húsz perce a vendégeké volt. A 65. percben Dikanová húsz méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (2-1). A hajrában mentálisan egyre inkább fáradó vasiak ellen a 91. percben egyenlített az Astra. Dikanová szinte lekopírozta első gólját, távoli lövéssel kipókhálózta a jobb felső sarkot (2-2). Az első félidő a vasiaké volt, szünet után kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók. A döntetlen igazságos. Gólszerzők: Tálosi (11-esből, 32.), Siklér (35.), ill. Dikanová 2 (65., 91.).

 

Kiss Tamás: – Az ismert körülmények miatt dicséret illeti a lányokat, igyekeztek úrrá lenni a helyzeten. Az első félidő parádés volt. A mérkőzés után a Viktória megállapodott a Lurkónál és az Illés Akadémián dolgozó Catalin Azoiteijel, hogy egy hónapig a tréner irányítja a gárdát. Ám mert nem rendelkezik A-licenccel, maximum 30 napig maradhat az együttesnél. Így a klub továbbra is keresi a megfelelő edzőt. További eredmények: Győr–FTC 0-7, MTK–Kelen SC 5-0, DVTK–St. MihálySzeged 3-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában