ökölvívó-bajnokság

2018.12.04. 20:36

A hatodik címére hajt Hámori Ádám

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, valamint két szombathelyi alakulat, a Skorpió Box Club és a Haladás VSE sportolói is ott vannak a magyar ökölvívó-bajnokság mezőnyében.

Tóth Gábor

Fotó: pixabay

A négynapos, péntekig tartó budapesti erőpróbán öt vasi bunyós lép ringbe.

A Fitt-Box Ökölvívó SE Szoták Tituszt (64 kg) és a címvédő Hámori Ádámot (91 kg) nevezte.

– Titusz bronzérmes lett az idei ifi ob-n, sokat fejlődött az elmúlt időszakban, neki tulajdonképpen jutalomjáték, hogy a felnőttek mezőnyében is próbára teheti a tudását – jelezte Varsányi Áron, a Fitt-Box vezetőedzője. – Nyomás nélkül léphet ringbe, felszabadult bunyót várok tőle – és egy jó sorsolással akár a dobogó is összejöhet. Hámori Ádám címvédőként indul, a hatodik felnőtt magyar bajnoki címére hajt. Jó erőben, jó formában van, remekül sikerült a felkészülés, kiváló eredményekkel, egy kifejezetten jó szezonnal a háta mögött vesz részt az idei esztendő utolsó jelentős megmérettetésén. Ha azt hozza, amit tud, akkor nem lehet kérdés, hogy megvédi a bajnoki címét!

A Skorpió Box Club színeit Döbrösi Ádám (+91 kg) képviseli Budapesten.

– Az elmúlt években is rendre ott voltunk a dobogón, a dobogó közelében, tavaly például harmadikként zárta az ob-t Ádám, éremnél idén sem szeretnénk lejjebb adni – fogalmazta meg elvárásait Varga Roland, a Skorpió BC mestere. – Sok munkát tettünk a felkészülésbe, Ádám fizikailag és fejben is rendben van, úgyhogy bizakodva várom az ob-t.

A Haladás VSE Orsós Lászlóval (56 kg) és Habda Milánnal (64 kg) indul csatába.

– Becsülettel felkészültünk az ob-ra, mindkét bunyósomat képesnek tartom arra, hogy dobogóra álljon – mondta Szalay Sándor, a HVSE edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában