Sport

2009.03.02. 03:27

A Zrínyi is döntős

Szombathely - A játékos sportverseny diákolimpia országos elődöntőjének küzdelmeit megnyerte a Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata.

Vastag Nándor

A játékos sportverseny diákolimpia egyik országos elődöntőjét hat iskola részvételével a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában bonyolították le. A tízfordulós vetélkedőben remekül kezdett a Zrínyi csapata, és egészen a 7. feladatig magabiztosan vezetett. A nyolcadikban azonban csak egy pontot szerzett, így legfőbb riválisa, a kaposvári Berzsenyi beérte. A szombathelyiek ha- talmas küzdelemben azért megőrizték vezető helyüket, igaz, ehhez egy másik iskola segítsége is kellett. Az utolsó feladatban, a bombázóban a döntőbe jutottak a kaposváriak, akiknek nyerniük kellett volna a végső siker megszerzéséhez, ám a marcaliak kikaparták a gesztenyét a Zrínyinek. A bombázó lényege, hogy a két csapat felsorakozik egymással szemben, és a köztük lévő kilenc labdát le kell dobni a zsámolyokról - a feladatban az győz, aki többet üt le. A csapatok fej fej mellett haladtak, 4-4 labdával álltak, ám az utolsó a Marcalié lett. A feladatban tehát csak másodikként végzett a Kaposvár, így fél ponttal a Zrínyi nyerte az országos elődöntőt, és bejutott a március 21-ei, szombathelyi nyolccsapatos döntőbe. A verseny másik szombathelyi résztvevője, a Paragvári is tisztességgel helytállt, s végül hatodik lett.

 Az országos finálénak lesz még egy vasi szereplője, a Derkovits megyei győztesként indulhat a megmérettetésen.

A végeredmény: 1. Zrínyi (Udvardi Máté, Németh Anna, Barabás Anna, Purgai Barbara, Németh Dominik, Auer Milán, Tóth Márton, Szabó Kitti, Farkas Jázmin, Molnár Réka, Varga Erik, Tóth Máté, Szuhogyi Laura, Páncél Dorina, Horváth Cintia, Nagy Nikolasz, Wanek Dominik, Varga Egon. Felkészítők: Vadász Gábor, Gerlachfalvy Csilla, Őri Gerzson) 45 pont, 2. Berzsenyi, Kaposvár 44,5, 3. Mikszáth, Marcali 40,5, 4. Andrássy, Letenye 31,5, 5. Csány-Szendrey, Keszthely 25, 6. Paragvári 23,5.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!