Sport

2015.09.27. 10:32

Alakul a Falco - Új irányító jött próbajátékra

Új irányítót tesztel a napokban a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapata. A remek formában lévő Váradi Benedek lett a sárga-feketék csapatkapitánya.

Tóth Gábor

A Göcsej Kupa felkészülési tornán tesztelte a Falco szakmai stábja a bosnyák irányítót, Zlatko Jovanovicsot aki az eddig szerény teljesítményt nyújtó amerikai egyes, Eric Atkins riválisnak érkezett Szombathelyre. Jovanovics nem győzte meg tudásáról a Kálmán László Váradi Kornél edzőkettőst, így nem kapott szerződést a klubtól. De vasárnap máris érkezett egy új próbajátékos a szintén amerikai Cameron Rundles személyében. A 28 éves, 185 centis irányító az előző szezont Ukrajnában, az első ligás Cherkasy Odessa együttesénél töltötte. Kulcsembere volt csapatának, remek mutatókat produkált, 15,1 pontot, 6,3 gólpasszt átlagolt. Európában megfordult korábban Angliában és Lettországban is. Mint azt Gráczer György ügyvezetőtől megtudtuk, Rundels két hét próbajátékra érkezik, ebbe az időbe három bajnoki mérkőzés (Kecskemét otthon, Jászberény idegenben, Sopron otthon) fér bele már ha a klub kiváltja a játékengedélyét. Atkins egyébként továbbra is élő szerződéssel rendelkezik.

- Továbbra is keressük azt az irányítót, aki a legjobban beleillik a csapatunkba, a játékunkba - árulta el Kálmán László, a Falco KC Szombathely trénere. - Tudom, hogy már közel a bajnoki rajt, nem a legszerencsésebb a helyzetünk, de bízom benne, hogy megtaláljuk az ideális megoldást.

Friss hír a Falco háza tájáról, hogy Váradi Benedek lett szombathelyiek csapatkapitánya. A 20 éves, saját nevelésű irányító-hátvéd remekel a felkészülési időszakban, ponterősen, hasznosan játszik, a Göcsej Kupán a torna legjobb játékosának választották.

- Nagyon örültem, hogy Kálmán Laci engem tisztelt meg a bizalmával, igyekszem bizonyítani, hogy méltó vagyok csapatkapitánynak - fogalmazott Váradi Benedek. Az öltözőben megbeszéltük a dolgot a fiúkkal, mindenki támogatásáról biztosított. Az elmúlt meccseken jól ment a játék, jó formában, jó erőben érzem magam nem hátráltat sérülés, végig tudtam dolgozni a felkészülési időszakot. A csapatunk alakul. Az idén az egység, a klasszikus csapatjáték lesz az erősségünk. Fontos szerepet kap majd a védekezés. Az eddigi meccseink is bizonyították, ha rendben van a védekezésünk, akkor gördülékeny a támadójátékunk, jön a győzelem, bárkit meg tudunk verni. Egyelőre hullámzóan teljesítünk, de azon vagyunk, hogy mielőbb kiegyensúlyozott teljesítményre legyünk képesek. Szinte teljesen új csapat formálódik Szombathelyen, kell még kis idő, mire a kirakó minden darabja a helyére kerül, de jó úton indultunk el, jó a társaság, bizakodva várom a szezont. És nagyon remélem, hogy a formámat át tudom menteni a bajnokságra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!