Sport

2006.07.17. 09:57

Annus nem adja az aranyát (2004.09.01)

<p align="justify"><strong>Szombathely (he) - Tegnap délután a nyilvánosság elé állt Annus Adrián, a kalapácsvetés olimpiai bajnoki címétől megfosztott kalapácsvető.</strong> <br /></p>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Annus Adrián először állt nagy nyilvánosság elé azóta, hogy Athénból - üldözöttként - megérkezett. A lapunknak adott tegnapi számunkban megjelent interjúja után az MMIK-ban tartott sajtótájékoztatót, amelyen az országos médiumok mellett japán tévések is megjelentek, illetve sok, a szombathelyi dobóatlétával szimpatizáló érdeklődő. 

Ettől aztán egészen rendkívüli lett a sajtótájékoztató, különösen, hogy Annus kijelentette, csak a magyar újságírók kérdéseire kíván vála-szolni. A japánok persze próbálkoztak, nem egyszer, nem kétszer - a közönség egyre nagyobb derültségére. Kérdésre válaszolva elmondta, nincs információja arról, hogy japán vetélytársa, Kodzsi Murofusi (hivatalosan már ő az olimpiai bajnok) az athéni döntőt követően szórólapokon azt terjesztette volna, hogy a magyar dobóatléták tisztességtelen módszerekkel dolgoztak. "Kodzsit gyerekkora óta ismerem, majdnem egyidősek vagyunk, szinte együtt nőttünk fel. Nem tudok arról, hogy ilyet tett volna, de mindenkinek saját magának kell elszámolnia a lelkiismeretével. Ismeri a telefonszámomat, ha van ezzel kapcsolatban közölnivalója, illetve, ha a vasárnapi világdöntőn Szombathelyen lesz, a szemembe is mondhatja." Annus Adrián aztán azt is kijelentette, hogy nem kívánja visszaszolgáltatni az aranyérmet, továbbra is olimpiai bajnoknak tekinti magát - erre vastaps volt a válasz. Azt is elmondta, hogy a világdöntőn legfeljebb nézőként kíván részt venni. 

"Ha a WAF-döntő eszembe jut, megszakad a szívem. Tavaly is több ezer ember szurkolt nekünk, hát még, ha egy sikeres olimpia után versenyeztem volna itthon. Ettől is megfosztottak."
A sajtótájékoztató befejeztével - amelyen számunkra további új momentum már nem merült fel - a kalapácsvető gratulálók (vagy részvétnyilvánítók?) hada között távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!