Sport

2006.07.17. 10:44

Az ügyvédnő szerint sokat hibázott a NOB (2004.09.08)

<p align="justify"><strong>Budapest (mti) - Eva Maria Barki, Annus Adrián és Fazekas Róbert ügyvédje szerint sokat hibázott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amikor doppingvétség miatt megfosztotta elsőségétől az Athénban aranyérmes kalapácsvetőt és diszkoszvetőt.<br /></strong></p>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Bécsben élő, magyar származású ügyvédnő elmondta, hogy pár napja vállalta el az atléták védelmét, szavai szerint túl későn:
- Már Athénban mellettük kellett volna hogy legyen valaki, aki védi őket, már akkor lehetett volna lépéseket tenni. Hozzátette: az ügy jelenleg az iratgyűjtés szakaszában tart.
- Írtunk egy levelet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, amelyben kértünk minden olyan okmányt, amelyre alapozva meghozták a döntéseket. Erre tíz nap áll rendelkezésre, majd 21 napon belül elkészül a perirat, amellyel a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulunk.

A Magyarországon elsősorban emberjogi aktivistaként ismertté vált Eva Maria Barki fél évre, tíz hónapra becsüli azt az időt, amíg megszületik a döntés.
- Sportügyben nincs tapasztalatom, de minden döntőbírósági eljárás hasonló. Jó esélyt látok arra, hogy megnyerjük a pert, mert sok hiba történt az eset során a NOB részéről. Például nem volt lehetséges a védekezés, Annus nem kapott idézést arról, hogy hova kell mennie ellenőrzésre. Tanúkat sem hallgattak meg, Fazekas ügyében pedig nem készült orvosi szakvélemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!