Sport

2010.11.04. 13:24

Bajnokok Ligája: sztárok nélkül Bayern München alázott Kolozsvárott

Eddigi legnagyobb arányú vereségét szenvedte el a CFR Cluj a Bajnokok Ligájában: a kolozsvári együttes szerda este hazai pályán 4-0-ra kapott ki a Bayern Münchentől.

MTI

A csütörtöki romániai sportsajtó nem főhírként kezelte a mérkőzést, a lapok inkább a Steaua Bucuresti Európa Liga-találkozójára koncentráltak. 

"A CFR-t a sztárok nélküli Bayern alázta meg" - hirdette főcímében a ProSport napilap, utalva arra, hogy a németek erősen tartalékos csapattal, többek között a sérült Robben, Ribery és Klose nélkül álltak ki. Az újság szerint Sorin Cirtu együttesének még így is maradt esélye arra, hogy tavasszal is a nemzetközi porondon szerepeljen, és megemlítette, hogy a meccs kiegyenlítettebb lehetett volna, ha a hazaiaktól Piccolo, Culio vagy De Zerbi értékesíteni tudja helyzeteit. 

A Gazeta Sporturilor napilap azt emelte ki, hogy a szurkolók a találkozót követően kifütyülték a CFR edzőjét és játékosait. 

"Az előző fordulóban öngólokkal nehezítettük meg a helyzetünket, és a társaim most is "hozzásegítettek" ahhoz, hogy gólokat kapjak" - mondta a lapnak Eduard Stancioiu kapus, aki több bravúros védéssel mentette meg csapatát a még nagyobb vereségtől.

"A CFR félve állt ki a Bayern ellen. Ha már az első félidőben úgy játszottak volna, mint a második játékrészben, másképp alakulhatott volna a találkozó sorsa" - idézte az Adevarul napilap Jenei Imrét, volt magyar és román szövetségi kapitányt.

A csoportból a Bayern (12 pont) már továbbjutott, második a Roma 6 ponttal, a harmadik Basel és a negyedik Kolozsvár egyformán 3 pontos. Így a CFR még harcban van az Európa Liga-szereplést érő harmadik helyért.
 

A CFR a bajnokságban sem tündököl. A 16 pontjával 13 forduló után csak a tizedik helyen álló bajnoki címvédőre vasárnap újabb jelentős összecsapás vár: hazai pályán fogadja a Dinamo Bucuresti együttesét.

 

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a szerdán a román CFR Cluj ellen három gólt szerzett játékost a klub legdrágább tévedéseként könyveljék el a Bayern szurkolói. A bajorok vezetőedzője, Louis van Gaal végül a csapatot sújtó sérüléshullám miatt volt kénytelen újabb lehetőséget adni a kegyvesztett támadónak, aki meghálálta a bizalmat: három góljával lett Uwe Rösler után a második német játékos, aki mesterhármast szerzett a BL-ben.
 

Rösler 1998. december 9-én, a Kaiserslautern labdarúgójaként a HJK Helsinki ellen 5-2-re megnyert mérkőzésen ért el három találatot.

A müncheniek 2009-ben Bundesliga-rekordot jelentő 30 millió eurót fizettek a Stuttgartban 156 mérkőzésen 87 gólt szerzett Gomezért, de a válogatott csatár új klubjában nem tudta azt nyújtani, mint korábban, így rendre csak a kispadon kapott helyet. 

 

A spanyol felmenőkkel is rendelkező, 25 éves csatár az utóbbi időben úgy tűnik, magára talált. Míg a 2009-2010-es idényben 45 mérkőzésen mindössze 15 találatig jutott, idei mutatói jóval imponálóbbak: 15 fellépésén kilencszer zörgette meg a hálót, ezzel vezeti a Bayern házi góllövőlistáját.

 

A 37 éves Inzaghi korábban is állt már holtversenyben az első helyen a 33 esztendős Raúllal, aki legutóbb október 20-án "lépett meg" riválisától, amikor is német csapata, a Schalke 04 BL-meccsén kétszer is eredményes volt az izraeli Hapoel ellen.Az "eurorangsorban" harmadik Gerd Müller, a németek által csak a Nemzet bombázójaként emlegetett élő legenda az 1960-as/70-es években 66 gólig jutott. 
 

a legjobb európai góllövők:
1. Raúl González (spanyol, Real Madrid, Schalke 04) és
   Filippo Inzaghi (olasz, Parma FC, Juventus, AC Milan) 70-70
3. Gerd Müller (német, Bayern München) 66
4. Andrij Sevcsenko (ukrán, Dinamo Kijev, AC Milan, FC Chelsea) és
   Ruud van Nistelrooy (holland, PSV Eindhoven, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV) 62-62

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!