Sport

2011.03.02. 09:40

Brutális támadás: agyba-főbe vertek három Haladás-drukkert a zalai huligánok

Nem múlt el szurkolói összecsapás nélkül a múlt szombati ZTE-Haladás NB I-es labdarúgó-mérkőzés: többautónyi egerszegi huligán támadt négy vasi szurkolóra. Egyik zöld-fehér Haladás-fanatikus arc,-és orccsonttörést szenvedett a brutális attak során.

Pum András

Nem mondunk túl nagy újdonságot azzal, hogy a Haladás, és a ZTE-drukkerek számára az év meccse amikor a két ősi rivális egymással találkozik. - a szurkolók már előre beírják a naptárba a derbi időpontját. Azzal sem mondunk sok újat, hogy a kemény mag egy része bármikor kapható lenne egy kis bokszra az ellenféllel - ám a fokozott rendőri készültség miatt erre manapság nem igazán akad lehetőségük. Jópár éve már annak, hogy a szombathelyi Jókai-parkban bokszmeccset  vívtak a zöldek és a kékek, azóta szerencsére nem akadt ekkora ütközet a két tábor között. A múlt szombati ZTE-Haladás (1:1) után viszont körülbelül 10-12 - nagy valószínűséggel - egerszegi huligán a zalai vasútállomástól nem messze agyba-főbe vert négy békésen sétáló - azaz nem a kemény maghoz tartozó - Haladás-drukkert. A rendőrség nyomoz az ügyben.

- A többi társunkhoz hasonlóan vonattal érkeztünk a meccsre, rendőrök kísértek bennünk az állomástól egészen a stadionig - mondta a szombathelyi T. Adrián, a szombati brutális támadás legsúlyosabb sérültje. - A lefújás után - miután még másfél óránk volt a vonat indulásáig - három társammal bementünk a pálya melletti plázába, ettünk, ittunk, majd gyalogosan elindultunk a vasútállomásra. Miután mi a többi Hali-szurkolóktól külön mentünk, értelemszerűen rendőrök sem biztosították az utat. Fél nyolc felé járt az idő - sietnünk is kellett, hiszen 19.35-kor indul a vonatunk  - már csak mintegy ötven méterre lehettünk az állomástól, amikor hirtelen két-három autó fékezett le mellettünk. Kipattant belőlük egy halom tagbaszakadt ember, és azt kérdezték, hogy szombathelyiek vagyunk-e? Hozzáteszem, nem hangoskodtunk, sál sem volt a nyakunkban - éppen az ilyen esetek miatt tudjuk, jobb az óvatosság. Nem válaszoltunk a kérdésükre, de ez persze teljesen mindegy volt, mert pár másodperc múlva - nem túl korrekt módon - tizen-tizenketten támadtak négyünkre. Nem sok mindenre emlékszem, az első ütések után elájulhattam. Annyit még láttam, hogy egyik szurkolótársam fejét verik a járda szélébe, aztán én is kaptam az ütéseket a fejemre - innen kezdve filmszakadás. Arra ébredtem, hogy  a földön fekszem és a mentősök élesztgetnek. Kiderült, négyünk közül hármunkat is elkaptak, szerencsére egy társunknak sikerült elfutnia, felrohant a vonatra, onnan kért segítséget, majd ezt követően hívták ki a mentőket és a rendőröket. Egyébként valaki azt mondta, hogy baseballütőt is látott a támadóknál, akik tehát alaposan felkészültek az akcióra. Ramatyul éreztem magam, fájt mindenem, mindhármunkat bevittek a zalaegerszegi kórházba, MR-vizsgálat következett, és még aznap este átszállítottak kihallgatásra a rendőrségre.

- Sokat nem tudtunk mondani, hiszen sötét volt, és bár az ütlegelés két-három percig is eltarthatott, én hamar elvesztettem az eszméletem - folytatta a szombathelyi fiatalember. - Mint már említettem, nagydarab, kigyúrt, tipikus huligán kinézetű figurák voltak - minden bizonnyal Zete-drukkerek, bár mondom, sötét volt, így azt sem láttam, hogy volt-e rajtuk például ZTE-sál vagy sem. Még aznap este a szüleim áthoztak a szombathelyi kórházba, szerencsére ma (szerdán - a szerk.) már hazamehetek. Kiderült, hogy eltörött az orrom, az arccsontom, és jónéhány zúzódás is van a fejemen - szerencsére műteni nem kell. Hozzáteszem: nem csak a fejemre kaptam ütéseket, hanem még meg is rugdostak. Két társam szerencsésebben megúszta az esetet, őket még szombat este hazaengedték. Egyiküknek a fejét kellett összevarrni, a másik pedig az arcára kapott ütéseket - jópár "mokka" van a szeme alatt. Jómagam jövő hétfőn jövök vissza kontrollra, de körülbelül két hét mire ismét dolgozhatok. Harminc éves vagyok, 1994 óta járok Haladás-meccsekre, jónéhány ZTE-Halin voltam már, nem vagyok huligán, nem verekszem, kimegyek a meccsre, ordítok, drukkolok - mégis elkaptak...

- A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a zalaegerszegi vasútállomás közelében 2011. február 26-án 19.30 óra körül történt csoportos garázdaság bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást - tudtuk meg Salamon Róbert rendőralezredestől, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!