Sport

2015.08.11. 09:01

Stieber Zoltán második évét kezdi a Hamburgban

Hamburg - A hétvégén rajtol az elsőosztályú német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga 2015/2016-os szezonja. Stieber Zoltán második évét kezdi meg a Hamburg futballistájaként.

Tóth Gábor

Stieber Zoltán nem sokat pihenhetett a nyáron, hiszen júniusban még a válogatott mezében futballozott. Nem is akárhogyan, hiszen a litvánok elleni hazai felkészülési mérkőzésen (4-0) és a Finnország elleni idegenbeli Európa-bajnoki-selejtezőn is betalált (0-1) utóbbi nagyon fontos gól volt. Az elmúlt hetekben pedig már azért dolgozott, hogy minél sikeresebb szezont futhasson a Bundesliga egyik patinás csapata, a Hamburg.

- Kiadós felkészülés, rengeteg mérkőzés, megerőltető edzőtáborok vannak a csapat mögött. Szerintem felkészültünk az előttünk álló szezonra, én is jó formában, jó erőben érzem magam - árulta el a 26 esztendős, kilencszeres válogatott Stieber Zoltán. - Amikor visszajöttem Hamburgba, mindenki gratulált a válogatottban szerzett góljaimhoz, a jó teljesítményemhez aztán itt le is zártuk a témát. Az, ha valaki jól teljesít a nemzeti csapatában, ugyan növeli valamelyest az ázsióját, de semmiféle előnyt nem nyújt számára. A Bundesligában sok a válogatott futballista, a Hamburgban is akad jó pár Marcelo Díaz például Copa Américát nyert a nyáron Chilével. Németországban az edzéseken nyújtott teljesítményed, a hozzáállásod alapján ítélnek meg. Ennek megfelelően dolgoztam végig a felkészülési szezont.

Stieber Zoltán (elöl) és a finn Kasper Hamalainen. A Helsinkiben rendezett júniusi Európa-bajnoki selejtezőn a Sárvárról indult labdarúgó bombagóljával nyert 1-0-ra a magyar válogatott. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Hamburg tavaly akárcsak tavalyelőtt osztályozón őrizte meg első osztályú tagságát. Ráadásul a 2015/2016-os kupasorozattól máris búcsúzott, hiszen az elmúlt hétvégén a negyedosztályú Carl Zeiss Jena vendégeként kapott ki hosszabbítás után 3-2-re Stieber kihagyta a meccset. A Hamburg pénteken (20.30) a bajnoki rekorder, címvédő Bayern München pályáján kezdi a szezont. Ez sem egyszerű feladat.

- Volt változás a keretben, többen jöttek, többen távoztak, most talán erősebbek vagyunk. De nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a nyáron minden csapat próbált erősíteni - vélekedett Stieber Zoltán. - Mindenképpen megpróbálunk előrelépni, szeretnénk odaérni a középmezőnybe. A kupaszereplésünket nem így képzeltük el, de most már nincs mit tenni, a bajnokságban kell javítani. Én kisebb sérüléssel bajlódtam, néhány edzést is kihagytam de nem hiszem, hogy különösebb jelentőséget kellene annak tulajdonítani, hogy ki játszott a kupameccsen. Az sem baj, hogy mindjárt az első fordulóban letudjuk a Bayernt talán még nem lesznek csúcsformában a bajorok, lehet esélyünk meglepetést okozni. Magamtól azt várom, hogy állandósítsam a helyem a kezdőben, hogy fejlődjek, hogy továbblépjek, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak. Az első évem nem sikerült rosszul, de három gólnál és három gólpassznál több van bennem. És azt ki is akarom hozni magamból.

Az kifejezetten hasznos lenne, ha Stieber Zoltán rendszeresen és jól futballozna a Hamburgban, hiszen szeptember 4-én Romániát fogadja Eb-selejtezőn a magyar válogatott.

- Egyelőre a Hamburgra, a Bundesligára koncentrálok, de nem tagadom, egyre többet forognak a gondolataim a románok elleni meccs körül - árulta el Stieber Zoltán. - Nagyon fontos mérkőzés lesz, amit meg kell nyernünk. Az én dolgom az, hogy jó formában érkezzem haza a válogatotthoz mindent el fogok követni, hogy így legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!