Sport

2015.04.15. 16:30

Duatlonezüstök - Vasiak az utánpótlás és sprint ranglistaversenyen

Három SZoESE- és egy kőszegi ezüstérem született a duatlon utánpótlás és sprint ranglistaversenyen.

Horváth Erika

A SZoESE versenyzői Balatonbogláron nyitották a duatlonszezont. A legfiatalabbaknál, az újonc 1-es kategóriában (1 km futás, 4 km kerékpározás, 0,5 km futás) Bene Noel (edzői: Kívés Blanka és Kívés István) élete első duatlonversenyén 18:13 perccel második lett. A férfi főfutamban (5 km, 20 km, 2,5 km) Kívés Bendegúz az első futást elsőként fejezte be, kerékpárral is ott volt a négyfős élbolyban. Abszolútban a negyedik, a 19–24 évesek kategóriájában pedig második lett 56:31 perccel. Ugyanitt a szombathelyi, de kaposvári színekben versenyző Zsódér Zsolt abszolútban ötödikként zárt, a 40–45 évesek versenyét pedig megnyerte. A nőknél Mesterné dr. Temesi Zsuzsa jól bírta a futópálya meredek emelkedőit és a kerékpározást is, ezüst lett az 1:19:41 órás időeredmény jutalma a 45–49 éves hölgyek kategóriájában.

Az ezüstösök. Elöl balról Kívés Bendegúz, Bene Noel (zöldben), Mesterné dr. Temesi Zsuzsanna. Hátul a kőszegiek: Pillisz Réka, Varga Kitti, Hóbor Péter edző és Marton Emese (Fotó: Kívés István)

A Kőszegi Triatlon és Úszóklub versenyzői, Hóbor Péter tanítványai közül a serdülő (3 km, 12 km, 1,5 km) lánycsapat – Pillisz Réka, Varga Kitti és Marton Emese – lett ezüstérmes, egyéniben Pillisz Réka volt a legeredményesebb a 10. helyével. A gyermek korosztályban (2 km, 8 km, 1 km) Schwahofer Balázs a nyolcadik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!