Sport

2013.10.05. 11:40

Szünet után hengerelt a Haladás

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a Szombathelyi Haladás szünet utáni gyors, lendületes játékával 4-1-re kiütötte a Kaposvárt.

Pum András

Szombathelyi Haladás–Kaposvári Rákóczi 4-1 (1-1). - Szombathely, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 1780 néző, vezette: Németh Á.

Haladás: Rózsa – Schimmer (Iszlai, 76.), Guzmics, DEVECSERI, Bosnjak – FEHÉR, SIMON – Nagy G. (Németh M., 85.), RADÓ, HALMOSI – Ugrai (Gyurján, 62.). Edző: Artner Tamás.

Kaposvár: Ranilovic – Okuka, Kovács O., Lucas, Jánvári (Haruna, 81.) – Albert, ADDO – Bőle (Oláh, 56.) Balázs, Thian – Markus (Waltner, 56.). Edző: Prukner László.

Gólszerzők: Halmosi az 5., Radó az 50., (11-esből) az 80., Fehér a 83. percben, illetve Lucas a 37. percben.

Sárga lap: Bosnjak a 22., Nagy G. a 47. percben.

A mérkőzés előtt a legutóbb Kispesten 150. NB I-es bajokiját ünneplő Guzmics Richárdot köszöntötték. A rasszizmus elleni napok alkalmából Mr. Dean szólt a fair-play fontosságáról.

A Haladás kezdte a játékot. Hajrá Hali!

A vasiak zöld felsőben, fekete nadrágban és sportszárban, a vendégek tiszta fehérben játszanak.

5. perc: 1-0!!! Fehér fülelt le egy kaposvári átadást a vendégkaputól 30 méterre, pár lépés után a bal oldalon egyedül kilépő Halmosihoz passzolt, aki 14 méterről félmagasan, a jobb sarokba bombázott (1-0).

13. perc Radó balról belőtt szabadrúgását Fehér a tizenegyespontról fejelte a bal sarokba. Szépséghiba, hogy előtte lökött a játékos, így a gól érvénytelen, kifelé szabadrúgás.

A Haladás irányítja a játékot, a Kaposvár rengeteget szabálytalankodik.

19. perc: Bosnjak bal oldali beadását Nagy Gábor tíz méterről fejelte kapura, Ranilovic a léc fölé tolta a labdát.

21. perc: Bosnjak csúszott oda Okukának, sárga lap.

23. perc: Nagy Gábor labdavesztése után Markus iramodott meg a védők között, majd 20 méterről alig lőtt a jobb sarok mellé.

Az utóbbi percekben feljött a somogyi csapat, most a kapunk előtt van többet a labda. Az előző húszban Ranilovic idegeskedhetett többet.

Túl vagyunk az első fél órán, a Kaposvár már a saját térfelén letámadja a Halit, a vasiak rengeteg passzal azonban sikeresen átjátsszák a csapdát.

37. perc: Hoppá...1-1. Bőle jobbról elvégzett szabadrúgását az előrehúzódó Lucas hat méterről a védő mellett a kapu közepébe fejelte (1-1).

Ranilovic cipőfűzőjével nagy gondok vannak, negyedórán belül már másodszor köti be egyik védője. Áll a játék, fütyül a közönség. A szlovén kapus kirúgása után a Haladás jöhet bedobással. Lehet, hogy túl szorosra fűzték a csukát..?

Két perc a hosszabbítás.

45. perc: Radó indításával Ugrai iramodott meg a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, ám hat méteres lövését a bevetődő Albertről szögletre vágódott.

Vége az első félidnek. Jól kezdtük a mérkőzést, ám ahelyett, hogy újabb gólokat rúgtunk volna, magunkra húztuk a Kaposvárt.

Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

47. perc: Nagy Gábor kapott sárga lapot.

50. perc: 2-1.!!!Bosnjak balról beívelt labdáját Ranilovic kiejtette,a szemfüles Radó négy lépésről a kapu bal oldalába lőtt (2-1).

49.perc: Nagy Gábor futott el a jobb oldalon, beadását Halmosi hat méterről Ranilovic kezébe fejelte.

54. perc: Radó jobbról belőtt labdáról középen éppen csak lemaradt Ugrai.

54. perc: Bosnjak remek labdával indította a jobb oldalon Ugrait, beadását azonban a kirepülő Ranilovic leszedte Radó lábáról.

55. perc: Kettőscsere a Kaposvárban, Markus helyett Waltner, Bőle helyett Oláh a pályán.

60. perc: Halmosi bal oldali szögletét Devecseri hét méterről a bal sarok mellé bólintott.

61. perc: Meccslabda volt? Radó cselezett ki két védőt, majd 14 méterről, ajtóablak helyzetből a bal felső sarok mellé lőtt.

62. perc: Csere a Haladásban, Ugrai helyett Gyurján a pályán.

Jó a meccs, a Haladás megy előre a harmadik gólért, miközben a Kaposvár sem mondott le az egyenlítésről.

Halmosiék szépen felépítik támadásaikat, ám a tizenhatos környékn - ahogy mondani szokták - elfogy a tudomány.

75. perc: Egy kipattanó labdát Addo lőtt rá 28 méterről - fölé.

76. perc: Csere a hazaiaknál, Schimmer helyére Iszlai érkezett.

77. perc: Radó cselezte le magát a bal oldalon az alapvonalig, középre lőtt labdája mintha az egyik kaposvári - Thian - kezére pattant. Németh továbbot intett.

79. perc: 3-1!!! Radó tette-vette a labdát a tizenhatoson belül a jobb oldalon, amikor Jánvári felrúgta. Tizenegyes! A büntetőt Radó a balra mozduló Ranilovic mellett félmagasan a jobb sarokba vágta (3-1).

80. perc: Csere a vendégeknél, Jánvári le, Haruna be.

81. perc: 4-1!!. Halmosi balról a jobb szélen érkező Fehér Zoltánhoz ívelt, aki kapásból, 12 méterről a jobb felső sarokba bombázott (4-1).

84. perc: Csere a hazaiaknál, Nagy Gábor helyett Németh Márió a pályán.

A hajrában meglehetősen lassan telnek a percek, eldőlt a meccs.

90. perc: Egy jobbról belőtt labdára Németh érkezett, de bal lábas, 13 méteres lapos lövését kirúgta Ranilovic.

91. perc: Gyurján jobb oldali beadását Radó négy méterről fejelte kapura, Ranilovic a léc fölé ütötte a labdát.

Vége a mérkőzésnek. Egy döcögős első félidőt követően szünet után rákapcsolt a Haladás, és akár nagyobb arányban is nyerhetett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!