Sport

2013.12.13. 19:50

Fazekas Péter nyerte a Top 12 bajnokságot

Fazekas Péter nyerte meg az idei férfi Top 12 asztalitenisz-bajnokságot. A Celldömölki VSE asztaliteniszezője harmadszor nyerte meg ezt a versenyt.

Horváth Erika

Az országos bajnokság után a legfontosabb hazai verseny a Top 12 bajnokság. Az ideit csütörtökön és pénteken bonyolították le a Marczibányi téri Ormai László csarnokban. A versenyre jogot szerzett 12 férfi versenyző közül három a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka bajnoki címvédő csapatának tagja, hárman további magyar csapatokban, hatan külföldön, légiósként játszanak. Az első versenynapon két hatos csoportban körmérkőzést vívtak a résztvevők, az 1–2. helyezettek jutottak a tegnapi elődöntőbe. A nap negatív szenzációját a címvédő Nagy Krisztián szereplése jelentette; a celliek játékosa sajnos tartja rossz formáját, mind az öt mérkőzésén kikapott, és nyeretlenül esett ki. A B csoportban a celliek 18 esztendős ifiválogatottja, Szita Márton jól helytállt, Simon Ferenc, Muskó Péter és Ecseki Nándot ellen 4:0-ra nyert, csak az ifi Európa-bajnok Lakatos Tamástól (2-:4) és a szintén CVSE-s Fazekas Pétertől (2:4) kapott ki. A celliek rutinos éljátékosa viszont egyet sem hibázott, Simont és Ecsekit 4:0-ra verte, másik hátom meccsén 4:2-re győzött – veretlenül jutott a pénteki elődöntőbe, ahol az A csoport másodikjával, Pattantyús Ádámmal kellett megküzdenie a fináléért. Itt is folytatta remeklését, 4:2-re nyert. A másik, Jakab János–Lakatos Tamás elődöntőből Jakab jutott a döntőbe. A finálé már nem is hozott olyan nagy csatát, Fazekas Péter csak a harmadik szettben bizonytalanodott el, és 4:1-es győzelmével, veretlen mutatóval 2001 és 2005 után harmadszor avatták a Top 12 bajnokává.

– Végig összeszedetten, önbizalommal játszottam, egy-két kisebb megingástól eltekintve magabiztosan szereztem meg a harmadik Top 12-es aranyérmemet – kommentálta teljesítményét Fazekas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!