Sport

2010.06.19. 17:57

Foci vb, 2010: nem bírtak tíz ausztrállal az afrikaiak - Ghána-Ausztrália 1:1

Az első mérkőzésén győztes ghánai válogatott 1-1-es döntetlent játszott szombaton a találkozó nagy részében emberhátrányban küzdő ausztrálokkal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

MTI

D csoport, 2. forduló:

Ghána-Ausztrália 1-1 (1-1)
Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 34.812 néző, v:
Roberto Rosetti (olasz)
gólszerzők: Gyan (25., 11-esből), illetve Holman (11.)
kiállítva: Kewell (24.)
sárga lap: Addy (40.), Mensah (79.), Annan (84.), illetve Moore (85.)

Ghána: Kingson - Pantsil, Mensah, Addy, Sarpei - Annan, K-P. Boateng (Amoah, 87.) - Tagoe (Owusu Abeyie, 56.), Asamoah (Muntari, 77.), Ayew - Gyan

Ausztrália: Schwarzer - Wilkshire (Rukavytsya, 84.), Neill, Moore, Carney - Emerton, Culina, Valeri, Bresciano (Chipperfield, 66.) - Holman (Kennedy, 68.) - Kewell  

11. perc: Bresciano végezhetett el szabadrúgást középről, elcsavarta a sorfal felett, Kingstonról kijött a labda, s a bal oldalon érkező Holman mintegy 7 m-ről a bal felső sarokba helyezett (0-1).
24-25. perc: Kewell a karjával mentett az alapvonalon, ezért a játékvezető kiállította; a megítélt büntetőt Gyan magabiztosan a bal alsó sarokba vágta (1-1).

A gyorsan bekapott gól után feléledtek a ghánaiak, és nyomás alá helyezték az ausztrál kaput, amelyet a sokadik helyzet után be is vettek. Az emberhátrányba került rivális a folytatásban mindent elkövetett, hogy ne kerüljön a gólok számát tekintve is hátrányba, s a szünetig ki is húzta, bár az afrikaiak tovább rohamoztak.

A fordulást követően is a ghánai együttes uralta a játékot, többször is csak a remekül védő Schwarzeren múlt, hogy nem változott az állás. Ugyanakkor az ausztrálok sem adták fel a támadás lehetőségét, számos ígéretes lehetőségük volt, de azokat rendre kihagyták.

A tíz emberrel küzdő ausztrálok pontszerzése bravúros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!