kosárlabda

2018.12.23. 10:26

Győzelem Kaposvárról – Egis Körmend

Az Egis Körmend kaposvári vendégjátéka felemásra sikerült. Három negyeden át magabiztosan vezettek a vasiak, az utolsó negyedben viszont lefagyott a gépezet, ennek ellenére hozta az idegenbeli győzelmet a piros-fekete együttes.

Tóth Judit

TJ Price (labdával) visszatért sérülése után, Kaposváron már számíthat rá a piros-feketék szakmai stábja

Fotó: Szendi Péter

Egis Körmend – Kaposvári KK 87-92 (14–21, 23–27, 15–24, 35–20)

Kaposvár, 1500 néző V: Benczur T., Pálla Z., Győrfy R.

KAPOSVÁR: UBILLA 22/3, Johnson 13/3, Baki 8/6, HENDLEIN 15, Spica 12

Csere: Markovics 10, Lilov 5/3, Hock

Vezetőedző: Fekete Ádám

KÖRMEND: McNeail 9/3, BRADFORD 23/9, PRICE 23/9, Hammonds 10/3, Horti 9

Csere: Ferencz 9/9, Csorvási 7, Németh 2

Vezetőedző: Matthias Zollner

Az eredmény alakulása. 5. p.: 8-7. 8. p.: 12-14. 15. p.: 20-30. 18. p.: 29-39 22. p.: 41-50 27. p 51-60. 34. p.: 63-72, 38. p.: 76-83

Kipontozódott: Baki, Markovics (39.p)

Nyerni mentek Kaposvárra a piros-feketék, ennek megfelelően nagy lendülettel álltak bele a találkozóba. Különösen a lábsérüléséből felgyógyuló amerikai légiós, Price vállat sokat. Igaz, hogy az első öt pont a kaposváriaké volt Spica és Baki jóvoltából, de villámgyorsan ébredt a Körmend is, Price vette fel a ritmust legelőbb. Az ötödik percig vezettek a somogyiak, de Bradford közelijével fordítottak a piros-feketék (8-9). Ezután egy darabig fej-fej mellett haladtak a felek, a Körmend kevesebb próbálkozásból volt sikeresebb. Az etap utolsó percében megiramodott Matthias Zollner csapata. Főként Bradford pontjaink köszönhetően hét pontos vezetéshez jutottak a vasiak az első kisszünetre.

A második negyedben a körmendi kapitány, Ferencz köszönt be egy hárompontossal először. Továbbra is az MTE volt dominánsabbak, bár Ubilla és Hendlein azért tartotta a lelket a Kaposvárban. A 16. percben kialakult tíz pontos vendég vezetés fogyni látszott a negyed végére, de észnél volt a vasi csapat és visszaverte a somogyi próbálkozásokat, nem engedte közelebb magához ellenfelét a nagyszünetre.

Hendlein közelijével indult a második félidő, de Price és Hammonds gyorsan tett róla, hogy tíz pont fölött maradjon a különbség. A 28. percben Ferencz újabb triplájával kialakult a legnagyobb különbség (51-70), úgy tűnt, hogy a Kaposvár nem tud ellenszert a Körmend játékára.

A záró játékrész meglepő fordulatot hozott, lefagyott a Körmend, annál nagyobb elánnal vetette bele a játékba magát a Kaposvár. Nagyon nem ment most a pontszerzés az MTE-nek, sokáig Delas egyetlen pontja árválkodott a statisztikában, míg a hazaiak 12 pontig jutottak. A roham végül 19-3-nál állt le, McNeail mezőnykosarát újabb követte, kezdett újra felélénkülni a vendég együttes. A negyed közepén a körmendi tanácstalanságot összeszedettebb játék váltotta fel. A vasiak észbe kaptak, kellett is, mert nagyon nyomott a Kaposvár. Végül öt pontos körmendi vezetésnél (75-80) Price hidegvérrel bedobott egy triplát, ez döntőnek bizonyult. A végén összekapta magát a Zollner csapat, Ubilla és Hendlein jó és hasznos játéka sem hozta meg a hazaiaknak a sikert. Az Egis Körmend fontos idegenbeli győzelmet aratott, nem hiába utaztak el sokan a piros-fekete drukkerek közül a somogyországi fővárosba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában