Sport

2009.11.03. 03:28

Három vasi érem a női boksz ob-ról

A női junior és felnőtt ökölvívó országos bajnokságon egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a Vas megyei versenyzők.

Vastag Nándor

A fiatalabb korosztály számára először kiírt megmérettetésen három vasi ökölvívó indult, s mindannyian dobogóra állhattak. Az 54 kilós súlycsoportban a kőszegi Fitt-Box SE versenyzője, Nemes Viktória - aki a profinak állt Szili István testvére - a tatabányai Hollósi Anikóval mérkőzött a döntőbe jutásért.

A feladat nem is jelentett gondot Várkonyi Áron tanítványának, bal- és jobbegyenesekkel rendre megállította az egyre csak támadó riválist, akire a második menetben még számolni is kellett. Nemes végül egyhangú pontozással jutott a fináléba, ahol a Haladás BC erőnyerő versenyzőjével, Batyi Barbarával találkozott.

A vasi házidöntő nagy küzdelmet hozott, melyet a kőszegi bokszoló pontosabb találataival megérdemelten nyert meg. A 2008 decemberében alakult Fitt-Box SE-nek ez immár a második bajnoki aranya, korábban a serdülőknél Hámori Ádám (52 kg) végzett első helyen. Az 52 kilóban lépett ringbe a haladásos Rudolf Melinda.

A Zámbó Gábor és Szalai Sándor által felkészített sportoló az elődöntőben jól helytállt, de végül pontozásos vereséget szenvedett újpesti ellenfelétől, és bronzéremmel zárt. A felnőttek között ezúttal nem indult Csejtei Csilla (Haladás, 64 kg), aki egyetemi tanulmányai miatt egyelőre pihenőt kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!