HEGYHÁTSZENTJAKAB

2017.09.12. 20:58

Geröly Tibor lett Vas megye fogathajtó- bajnoka

Geröly Tibor nyerte Vas megye 2017. évi kettesfogathajtó-bajnokságát Varga Szilárd és Komálovics Ottó előtt.

Horváth Erika

Fogathajtó megyebajnokság díjkiosztója szp

Hosszú, hétfordulós versenysorozatnak értek a végére a Vas megyei C kategóriás (amatőr) fogathajtók. Júniusban kezdődött az országos bajnokságra is kvalifikáló versenysorozat. Hegyhátszentjakab a 2. fordulónak és a vasárnapi döntőnek adott otthont. Érkeztek Zalából és Győr-Moson-Sopron megyéből is résztvevők, a 17 fogatból nyolc volt a vasi. V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg a megyebajnoki címről is döntő versenyt, amelyet jó időben, a szezon vége ellenére szép számú néző előtt rendeztek meg.

 

Izgalmakban sem volt hiány. A pontversenyben (amelybe a hajtók legjobb négy versenyeredménye számít be) hat forduló után Varga Szilárd (Uraiújfalu SE) állt az élen 42 ponttal a gencsapáti Főnix SE versenyzője, a 39 pontos Geröly Tibor előtt. Vargának már a második hely is elég lett volna a megyebajnoki címhez. Az akadályhajtás két fordulóját hatan is hibapont nélkül teljesítették, így összevetés döntött közöttük. Ebben a menetben már csak ketten maradtak hibátlanok, a veszkényi Lócsi Miklós (ő nyerte a fordulót) és Geröly Tibor – akinek Hegyhátszentjakab polgármestere, Kránicz Ferenc a segédhajtója. A vasiak közül tehát Geröly fogata bizonyult a legjobbnak, és jobb időeredményével Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) is megelőzte aszintén 3 hibapontot begyűjtő Varga Szilárdot. A végelszámolásnál pontegyenlőség (42-42) alakult ki az első helyre hajtó két rivális között. A versenykiírás szerint ilyenkor a döntőbeli jobb helyezés számít. A lehető legkiélezettebb verseny után tehát Geröly Tibor vehette a bajnoknak járó aranyérmet és serleget a Vas Megyei Lovas Szövetség elnökétől, dr. Takács Esztertől.

Akadályhajtás: 1. Lócsi Miklós (Veszkényi LE), 2. Geröly Tibor (Főnix LE), 3. Komálovics Ottó (Lukácsházi SE), 4. Lebics István II (Zalalöv), 5. Varga Szilárd (Uraiújfalu SE), 6. Vitéz Dénes (Kapuvári KK). Vadászhajtás: 1. Lebics István II (Zalalövő), 2. Lócsi Miklós (Veszkény), 3. Komálovics Ottó (Lukácsháza). Hibapontbüntetéses akadályhajtás: 1. Kránicz Ferenc (Hegyhátszentjakab), 2. Krisztin István (Kapuvár), 3. Erős András (Uraiújfalu).

A kettesfogathajtók megyebajnokságának végeredménye: 1. Geröly Tibor (Főnix SE) 42 pont, 2. Varga Szilárd (Uraiújfalu SE) 42, 3. Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) 30.

A fenti három fogathajtó vehet részt a C kategóriás országos bajnokságon, amelyet Tamásiban rendeznek október 7-én. De előbb még a dunántúli megyék és Dél-Szlovákia döntőjében is lesz versenylehetőségük: szeptember 23-án, Szelestén. Ám nem csak nekik. hiszen rendezőként a vasi szövetség minden fogathajtóját elindíthatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában