Sport

2009.03.20. 03:26

Játékos sportverseny diákolimpia: országos döntőn a Derkovits és a Zrínyi

Szombathely - Szombaton 10 órától az Arena Savaria ad otthont a játékos sportverseny diákolimpia országos döntőjének.

Vastag Nándor

Az I-II. korcsoportos tanulóknak kiírt játékos sportversenyben nyolc iskola - két szombathelyi, egy-egy agárdi, beledi, hajdúböszörményi, egri, jászberényi és tamási - csapata küzd a győzelemért. A Derkovits - mely a megyei finálé megnyerésével szerzett jogot az indulásra - rutinos résztvevője a vetélkedőnek: korábban már hat diákolimpia bajnoki címet szerzett, s legutóbb 2003-ban, az ugyancsak Szombathelyen rendezett döntőben végzett az élen. 

A vasi csapat az elmúlt két évben ezüstérmes lett, s most talán hazai pályán újra győzhet. A Zrínyi az országos elődöntő megnyerésével szerzett indulási jogot, és első alkalommal szerepelhet a fináléban. A két szombathelyi gárda legnagyobb riválisa az egri Hunyadi lehet, amely 2005 óta folyamatosan győz a versenyben.

A rendezvény az Arena Savariában szombaton 9.15-től az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét. A tízfordulós vetélkedő 10 órakor indul, az eredményhirdetés várhatóan 14.00-kor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!