Tájfutás

2019.05.16. 18:40

Juniorbajnok az Alpokalja SK

Junior csapatbajnoki címet szerzett az Alpokalja SK együttese a tájfutó országos bajnokságon.

Pum András

Az Alpokalja junior országos bajnok csapata. Balról: Bognár Zoltán, Szalay Levente, Péri Gergő

Fotó: Máthé István

Nagykálló térségében rendezték az országos csapatbajnokságot, ezzel egy időben pedig a szeniorok hosszútávú bajnokságát is. A homokos talajú, nyílt területekkel tarkított pálya inkább jelentett fizikai, mint technikai kihívást a résztvevőknek. Nagy hangsúly volt az útvonal kiválasztásán: ezúttal a bátrak jártak jól, akik a rövidebb útvonal érdekében kockáztattak és a nehezebben futható erdőrészeken átvágtak.

Megyénk versenyzői remekül szerepeltek. A junior csapatbajnokságon az Alpokalja Szabadidősport Egyesület Bognár Zoltán, Péri Gergő, Szalay Levente összetételű együttese zsinórban harmadszor szerzett országos bajnoki címet.

Az Alpokalja junior országos bajnok csapata. Balról: Bognár Zoltán,
Szalay Levente, Péri Gergő
Fotó: Máthé István

Eredményesek voltak a Haladás VSE tájfutói is: ifjúsági fiú kategóriában az Alpár Domonkos, Sarkadi Lehel, Kiss Bertalan összetételű csapat ezüstérmes lett, míg az ifi lányoknál a Haladás (Sarkadi Borbála, Harkay Emőke, Pásti Fanni) ötödik helyen zárt.

A szenior tájfutók hosszútávú versenyének férfi mezőnyében a 55–60 éves korosztályban Koczka Tibor (Haladás VSE) ötödik lett, míg a 70–75 éveseknél Gömbös Gyula (Sárvári Kinizsi) remekül versenyezve bajnoki címet szerzett. A 75–80 éveseknél Tóth János (Sárvári Kinizsi) hatodikként ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában