Sport

2017.01.31. 19:05

Kadet Vígh-siker

Budapest - A kadet párbajtőrözők országos bajnokságán az előkelő nyolcadik helyen végzett Vígh Domonkos, a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője.

Horváth Erika

A fiúk mezőnye 109 fős volt a budapesti kadet ob-n. Ennek tükrében nagyon szép siker Vígh Domonkos nyolcadik helyezése. Fatalin Károly tanítványa a csoportkörben három győzelmet és három vereséget gyűjtött. A 64 közé kerülésért a békéscsabai Vargát 15-10-re, a 32-ért a székesfehérvári Hádert verte. Domonkos simán vette a pécsi Merkl elleni akadályt is, 15-9-es győzelmével a 16-ba is bejutott. Sőt, még a legjobb nyolc közé is: a miskolci Szatmárit 15-12-re múlta felül. A négybe kerülésért, a dobogóért Perei volt az ellenfele, kihasználva testi erejét 15-12-re a BVSC-s fiú nyert.

A csapatversenyben a Szombathelyi Vívóakadémia Gömböcz Ákos és Sántha Máté, Vígh Domonkos összeállítású I. gárdája szerepelt jobban, a 22 együttes közül a 14. helyet szerezte meg.

Ezen a hétvégén - szintén Budapesten - a junior párbajtőrözők országos bajnoksága következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!