Női kézilabda

2019.09.12. 19:37

Két fronton harcol az SZKKA U19

A hétvégén megkezdi szereplését az NB I/B-s női kézilabda-­bajnokságban a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19-es – meglehetősen fiatal – csapata.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19 együttese – játékosok és a szakmai stáb tagjai

Fotó: SZKKA

Mozgalmas volt a tavalyi szezon az SZKKA háza táján, hiszen az NB I/B-s és az NB II-es csapat is bajnokságot nyert – mindkettő osztályt is váltott.

– Egy teljesen átalakult, megfiatalított kerettel vágunk neki az NB I/B-s szezonnak, ez már nem az a csapat, amely aranyérmes lett az NB II-ben – jelezte Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19 edzője, egyben az egyesület elnöke. – A keretünket 2001 és 2004 között született lányok alkotják, zömében az U19-es játékosokra építünk. Saját nevelésű szombathelyi vagy szombathelyi kötődéssel bíró kézilabdásokra. Tehetséges, ütőképes, motivált, gyors csapatunk van – ugyanakkor azért a felnőtt mezőnyben nem lesz egyszerű helytállni.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19 együttese – játékosok és a szakmai stáb tagjai
Fotó: SZKKA

- Ráadásul egy az egyben ez a csapat szerepel az I. osztályú országos ifibajnokságban is. Vagyis a lányok egy héten két tétmeccset játszanak, komoly terhelést kapnak – az ifibajnokság már elkezdődött, három győzelemmel nyitottunk. Elsősorban a saját korosztályos pontvadászatunkra koncentrálunk, az NB I/B-ben a biztos bent maradás a célunk. Az NB I/B ugyan­olyan szakmai koncepció alapján dolgozik, mint az NB I-es felnőttcsapatunk. Azok a lányok, akik az NB I/B-ben jól teljesítenek, lehetőséget kapnak, hogy belekóstoljanak az edzések, a bajnokik hangulatába az első csapatnál – nem hiszem, hogy szükség van ennél nagyobb motivációra. A felkészülésünk jól sikerült, becsülettel tettük a dolgunkat, nyolc edzőmeccset játszottunk, a betervezett munkát elvégeztük. Tudjuk, hogy nehéz, roppant fárasztó szezon vár ránk – de képesek vagyunk elérni a kijelölt célokat. A lényeg, hogy a lányok fejlődjenek, erősödjenek, hogy szokják a felnőtt bajnokság iramát – és hogy a későbbiekben minél többen bemutatkozhassanak az NB I-­ben.

Az NB I/B-s SZKKA U19 kerete: Horváth Anna, Kozma Adri, Bíró Dorina, Tóth Antónia, Pődör Blanka, Béres Eszter, Tamási Kata, Pődör Rebeka, Kovács Virág, Christe Dalma, Lőrincz Brigitta, Kulcsár Dorka, Málovics Dorina, Bozzai Zsófia, Franka Ramóna, Szmolek Appolonia, Németh Petra. Szakmai stáb: Pődör Zoltán vezetőedző, Balogh Sándor István edző, Jankó Bernadett masszőr, Vincze Tamás erőnléti edző.

Az SZKKA U19 vasárnap 18 órakor a Győri Audi ETO KC U19 gárdáját fogadja Répcelakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában