Sport

2009.03.09. 03:26

Kézilabda NBI/B: Értékes SZoESE-győzelem

<b>Győr</b> - A Szombathelyi Egyetemi SE NB I/B-s női kézilabdacsapata első tavaszi győzelmét a VKLSE Győr vendégeként jó játékkal szerezte meg.

Vastag Nándor

Győr: Szabó - Frick, RUSKÓ 7, Rugovics 3, Fábián 1, Thiesz 5, Kovács T. 4. Csere: Raucsik, Ábrahám, Csupor 1, Rigó. Edző: Csomor Tibor.

SZoESE: Hofbauer - Kovács A. 2, Udvardi 5, BOUTI 7, SZALAY 1, Jámbor 1, Sulyok 4. Csere: Pukler 2, PALKÓ 5. Edző: dr. Woth Péter.

Büntető: 4/4, ill. 6/4.

Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

Az NB I/B Nyugati csoportjának utolsó, 11. helyezettje, a VKLSE Győr az utolsó előtti Szombathelyi Egyetemi SE-t fogadta. A mérkőzést a vendégek nagyon jól kezdték (8. perc: 2:5), majd a folytatásban sem találta remek védekezésük ellenszerét a házigazda (23. perc: 6:11). Ebben az időszakban Bouti kiválóan irányította a vasi csapatot, több gólt szerzett, és passzaiból Szalay sok hetest harcolt ki. A félidő előtti percek azonban a győrieké voltak, és két gólra csökkentették hátrányukat (30. perc: 10:12).

A második játékrészben újra összeállt az egyetemisták védekezése, így ismét növelték előnyüket (43. perc: 15:19). A hazaiak emberfogásra váltottak, ám ekkor Palkó és Pukler betörésekből többször is eredményes volt (57. perc: 19:24). A végjátékra már minden lényegi kérdés eldőlt, a SZoESE magabiztos és értékes győzelmet aratott idegenben. A szombathelyiek két vereség után első sikerüket szerezték meg a tavasszal, s ezzel a kilencedik helyre léptek előre a bajnoki tabellán.

Dr. Woth Péter: - Éljenek a nők. Mikor már kiábrándulnál belőlük, egy kacsintással visszacsábítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!