FIA kamionos Európa-bajnokság

2019.06.19. 19:01

Kiss Norbert hazai pályán ül kamionba

A második, a magyarországi versenyhétvégével folytatódik a FIA kamionos Európa-bajnokság – vagyis péntektől vasárnapig hazai pályán, a Hungaroringen köröz a német Tankpool24-Mercedes kétszeres Eb-győztes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Kiss Norbert (balról a második), a Mercedes kamion és a csapat egy része

Fotó: kissnorbi.com

Négy hete az olaszországi Misano versenypályája adott otthont a 2019-es FIA kamionos Európa-bajnokság első versenyhétvégéjének, ahol Kis Norbert reménykeltő eredményekkel, többek között egy régóta várt futamgyőzelemmel nyitotta a szezont. Így kedvező pozícióból, az összetett pontverseny harmadik helyéről várja a Hungaroringen rendezendő versenyt.

– Tényleg egészen jól sikerült a spanyolországi szezonnyitó, jó eredményeket értem el az időmérőkön, és versenyszituációban is megbízhatónak bizonyult a kamion – fogalmazott a német Tankpool24-Mercedes kétszeres Európa-bajnok szombathelyi pilótája, Kiss Norbert. – Most pedig az általam legjobban várt, legjobban kedvelt magyarországi versenyhétvége, a Hungaroring következik. Felemelő érzés a sok hazai szurkoló előtt versenyezni, minden évben felspannolva ülök kamionba. Számomra a Hungaroringen töltött néhány nap a szezon fénypontja. Ugyanakkor a hazai pálya előnye elveszett számomra, hiszen már ötödik alkalommal tér vissza a mezőny a Hungaroringre, vagyis már minden riválisom jól ismeri a pálya vonalvezetését, sajátosságait. Ettől függetlenül a céljaim nem változtak, szeretnék idén is legalább egyszer a dobogó legmagasabb fokán ünnepelni – szombaton és vasárnap is két-két futam vár a mezőnyre. Alaposan felkészültünk a versenyre, a fiúk komoly munkát végeztek a műhelyben, én pedig megpróbálok a pályán bizonyítani, igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a kamionból. Nem rossz a Mercedesünk, de motorerőben azért el vagyunk maradva a legfőbb

riválisoktól. Tervezünk fejlesztéseket, de ezeket az újításokat a Hungaroringen még nem tudjuk bevetni – talán majd a következő, németországi versenyhétvégén. Ugyanakkor a kamion megbízható, jól lehet vele versenyezni, jó csapat dogozik együtt, vagyis nem kell lemondanunk a jó helyezésekről, az értékes pontokról. Amikor Magyarországon jár a kamionos Eb mezőnye, mindig érzem a média fokozott érdeklődését – most is így van, aminek nagyon örülök. Jólesnek a szurkolók, a barátok, ismerősök biztató szavai. És nagyon remélem, hogy szép eredményekkel tudom boldoggá tenni az értem szorítókat.

Kiss Norbert (balról a második), a Mercedes kamion és a csapat egy része
Fotó: kissnorbi.com

Hungaroring, menetrend, péntek: 17.00 szabadedzés. Szombat: 9.00 szabadedzés, 11.00 időmérő, 14.00 első futam, 14.35 díjátadó, 16.30 második futam, 17.05 díjátadó. Vasárnap: 10.30 időmérő, 14.00 harmadik futam, 14.35 díjátadó, 16.30 negyedik futam, 17.05 díjátadó.

Az autósport kedvelőit betétfutamok, különböző versenyek szórakoztatják, a pilóták aláírásokat osztogatnak, de kis időre kinyitják a boxkijáratot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában