harmadik alkalommal

2019.07.19. 20:49

Körbekerekezték a Balatont

Idén harmadik alkalommal kerekezte körbe a Balatont a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak egy csoportja.

Tóth Gábor

Öt nap alatt 210 km-t gyűrtek le a diákok

Június végén 29 tanuló és három pedagógus vágott neki a 210 kilométeres távnak. A támogatásoknak köszönhetően gazdag program várt a tanulókra. A csapatot kegyeibe fogadta az időjárás, hiszen végig 30–33 Celsius-fokban, napsütésben tették meg a napi távokat. A kerékpározás

mellett sok idő jutott fürdőzésre is.

Öt nap alatt 210 km-t gyűrtek le a diákok

A gyerekek megismerték a Balaton és a tanúhegyek kialakulásának történetet, látogatást tettek a balatonfüredi Jókai emlékházban és a balatonföldvári hajózási múzeumban. Esténként pedig közös programokkal zárták le a napot. Az öt nap alatt mindenki elsajátította a kerékpáros közlekedés szabályait, megtanulta helyesen használni a váltót. Végül a diákok kissé talán fáradtan, de élményekkel gazdagodva – és szépen lebarnulva – érkeztek vissza Szombathelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában