kosárlabda

2019.05.14. 21:48

Körmend–Szolnok derbi óriási téttel

Utolsó mérkőzésére készül az Egis Körmend kosárcsapata az NB I. középszakaszában. A vasiak a Szolnoki Olajjal meccselnek szerdán este (20.00, M4 Sport), a tét nagy. A Körmend győzelem esetén az első helyről kezdheti a rájátszást, ha veszít, akkor második, de akár harmadik is lehet a tabellán.

Tóth Judit

Balról: Thames, Price, Hammonds, Bradford, Delas – nem lesz könnyű dolguk Fotó Unger Tamás

A záróforduló is tartogat izgalmakat a felsőházi középszakaszban. Még sok a nyitott kérdés: ha nyer a Körmend, akkor az első helyen zár. Ha viszont a vendégek győznek, akkor hármas holtverseny alakul ki: a Körmendnek, az Olajnak és a Falcónak is azonos mutatója lesz. Innentől a dobott pontok és az egymás ellen elért eredmények is számítanak. Ha a Szolnok minimum 31 ponttal nyer és legalább 90 pontot dob, akkor első. Ha nem dob 90 pontot, akkor legalább 32 ponttal kell győznie az elsőséghez. Ez esetben Falco a második, a Körmend a harmadik. Ha kevesebb mint 31 ponttal nyer, de legalább 14-gyel, akkor a Falco az első, a Szolnok a második és a Körmend a harmadik. Ha viszont a Tisza-partiak kevesebb mint 14 ponttal nyernek, akkor hiába győznek, a Falcónak kedveznek, mert így a Szombathely lesz az első, a Körmend a második, az Olaj pedig marad a harmadik helyen.

Balról: Thames, Price, Hammonds, Bradford, Delas – nem lesz könnyű dolguk Fotó:Unger Tamás

– Nagyon fontos, hogy nyer­jünk a Szolnok ellen, sok múlik ezen a találkozón – mondta Ferencz Csaba, az Egis Körmend csapatkapitánya. – Az utóbbi két meccsünkön rosszul védekeztünk, és támadásban sem voltunk topon. Mindenki tisztában van azzal, hogy mekkora a tét szerdán este. Az elmúlt két mérkőzésünkön sem a hozzáállással volt gond, talán inkább enyhe fáradtság érződött a csapaton. Németh Ákos nagyon hiányzott az aktív rotációnkból, valószínűleg most sem számíthatunk rá. Tény, hogy ez a Szolnok már nem az, amelyik másfél hónapja volt, a sérültek egy része felépült. Ott van már Kovács Peti, aki mindig nagy hasznára van csapatának. Külön kell figyelnünk Vojvoda Dávidra, aki egy extraklasszis játékos, és képes meccseket eldönteni. Továbbra is azt mondom, hogy a Szolnok – minden problémája ellenére – bajnokesélyes csapat, de mi sem adjuk könnyen magunkat. A lényeg, hogy a saját játékunkra figyeljünk és védekezésben sokkal hatékonyabbak legyünk, mert a Pécs és a Falco ellen nagyon kevés volt, amit mutattunk – és az a játék nem lesz elég a Szolnok ellen sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában