Sport

2013.09.09. 17:55

Koszár Zsolt bronza a félmaratonról

Budapest, Szentgotthárd - Bronzérmet szerzett a szentgotthárdi Koszár Zsolt a félmaratoni országos bajnokságon.

Horváth Erika

Vasárnap a Városligetben rendezték a 28. Nike Nemzetközi félmaratont, amelyen részvételi csúcsok dőltek meg, 65 országból 7305 egyéni futó és 1330 csapat futotta le a 21 kilométeres távot. (Sajnos egy haláleset beárnyékolta a rendezvényt, a táv 20. kilométerén egy 27 éves külföldi futó összeesett, és életét az azonnali orvosi segítség sem tudta megmenteni.)

Az esemény a 2013. évi félmaratoni országos bajnokság is volt egyben. A férfiak mezőnyében 105-en értek célba, köztük a Synergy Fitness Szentgotthárd SE hosszútávfutója, Koszár Zsolt, aki a négyes élbolyban a végletekig kiélezett csatában a bronzérmet szerezte meg.

Az ob dobogósai. Balról: Kovács Ádám, Kovács Tamás és Koszár Zsolt. Fotó: Synergy Fitness

– Nagyon jól ment a futás, a Nike félmaraton pályáján a legjobb időmet futottam 66:13-mal, mégis csalódott vagyok. A verseny folyamán többször ritmust váltottam, de nem tudtam elszakadni a többiektől. Az utolsó 600 méterre négyen érkeztünk, és a cél-egyenesben is fej fej mellett küzdöttünk. Sajnos nem tudtam megfelelően reagálni a hajrában – nyilatkozta a verseny után a szentgotthárdi futó.

Az ob végeredménye, férfi: 1. Kovács Tamás (VEDAC) 66:08, 2. Kovács Ádám (MVSI)  66:11, 3. Koszár Zsolt (Synergy Fitness) 66:13, 4. Józsa Gábor (MAC-NS) 66:21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!