Sport

2010.09.23. 15:39

Matthaus bolgár szövetségi kapitány lett

Az együttes gyenge Eb-selejtezős rajtja ellenére optimistán kezdi meg munkáját a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként Lothar Mattha:us, aki korábban a magyar nemzeti csapatot is irányította.

MTI

"A célom az, hogy kijussunk a 2012-es Európa-bajnokságra. Nem lesz egyszerű, de én derűlátó vagyok." - fogalmazott csütörtökön, szófiai hivatalos bemutatása alkalmával a 49 éves német szakember, aki egy plusz két évre szóló szerződést kötött a helyi szövetséggel. 
 

A bolgárok első Eb-selejtezőjüket 4-0-ra elvesztették Angliában, majd 1-0-ra kikaptak Montenegrótól. A hazai fiaskó után mondott le Sztanimir Sztoilov kapitány, majd másnap Naszko Szirakov sportigazgató is.

Mattha:us - aki 1990-ben játékosként világbajnok volt a németekkel - korábban klubedzőként megfordult az osztrák Rapid Wiennél és Salzburgnál, a Partizan Beogradnál, a brazil Atletico Parananensénél és legutóbb az izraeli Maccabi Netanyánál. Új megbízatásának első állomása október 8-án a Wales elleni Eb-selejtező lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!