kosárlabda

2020.01.09. 18:33

Még négy BL-meccs

A kosárlabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában, szerdán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kikapott a spanyol Zaragoza együttesétől (70-77) – így elvesztette hazai veretlenségét.

Tóth Gábor

A találkozó kiélezett küzdelmet hozott, a Falco ellen a spanyol sztárcsapat csak a hajrában csikarta ki a győzelmet.

– Nem tudom elmarasztalni a fiúkat, nagyot küzdöttek – mondta meccs után Gasper Okorn, a Falco mestere. – Kiélezett, kemény mérkőzést buktunk el egy komoly erőt képviselő csapat ellen. Az ellenfelünk remekül, közel 50 százalékkal dobta a triplákat. Kikaptunk, de nem mondunk le a céljainkról.

– Egy jó ellenféllel találtuk magunkat szemben, nagy csatában nyertünk – vélekedett Porfirio Fisac, a Zaragoza trénere. – A Falco kiváló, gyors csapat, szerencsére jól védekeztünk. Jól védtük le például az elzárásokat, betöréseket. A második félidőben sebességet is tudtunk váltani, jól járattuk a labdát, jól dobtunk.

A Falcóra még négy BL-meccs vár a csoportkörben – és továbbra is van esélye odaérni a továbbjutást jelentő első négy hely valamelyikére.

A hátralévő menetrend, január 15., szerda: Bonn–Falco 20.00. Január 21., kedd: Falco–Besiktas 18.00. Január 28., kedd: Falco–Brindisi 18.00. Február 4., kedd: Klaipeda–Falco 20.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában