Női kosárlabda

2019.10.13. 07:18

Megszerezte második győzelmét a Szombathelyi Egyetemi SE

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 3. fordulójában megszerezte második győzelmét a Szombathelyi Egyetemi SE – pontgazdag, izgalmas mérkőzésen diadalmaskodott a vasi alakulat.

Tóth Gábor

Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia–Szombathelyi Egyetemi SE 92-96 (33-26, 24-22, 16-24, 19-24).

– Budapest, 80 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Sentényi B., Kozma B.

SZoESE: JAKUBOVICS 13/3, Püspöki 8, SZABÓ-HAKLITS 33/21, BALOGH V. 15, Plózer 6. Csere: MEZŐSI 11/9, Feigl 2, SÁNDOR 8, Koltay –, Soós –. Edző: Szabó László.

Hatalmas rohanással, dobópárbajjal kezdődött a mérkőzés. Az etap hajrájában azért lépett meg a házigazda, mert kicsit jobban célzott. A második negyedben sem változott a játék képe: futottak és dobtak a csapatok. A nagyszünetben a vendéglátó járt előbbre (20. perc: 57-48). Fordulás után viszont már a SZoESE rukkolt elő szervezettebb játékkal, és védekezett jobban. Elkezdte faragni a hátrányát a vendég. És a negyedik negyed közepén egyenlített (35. perc: 81-82). Izgalmas hajrával zárult a találkozó, de ekkor már a SZoESE kezében volt az irányítás. A szombathelyiek higgadtan kosaraztak, jól büntetőztek, és szűk egy perccel a vége előtt eldöntötték a nagy csatát (39. perc: 89-96).

Szabó László: – Izgalmas, látványos meccset vívtunk. A támadójátékunk rendben volt, a védekezésünk viszont csak a második félidőben működött elfogadhatóan – elsősorban ezért nyertünk. Több jó egyéni teljesítményt felvonultatunk, csapatként is jól működtünk, jár a gratuláció az egész társaságnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában