Sport

2009.04.16. 02:27

Megyei kézi- és kosárlabda diákolimpia: a Zrínyi, a Bolyai és a Dési végzett az élen

Sárvár, Szombathely - A diákolimpia III. korcsoportjában befejeződtek a kézi- és kosárlabda megyei döntői.

Vastag Nándor

Sárváron öt lány kézilabdacsapat lépett pályára körmérkőzéses tornán. Az első veretlenül a Zrínyi lett és az orszá-gos elődöntőbe jutott, másodikként a Nádasd, harmadikként a sárvári Gárdonyi végzett. A fiúknál a Szentgotthárdi Oktatási Intézmény már korábban megnyerte a megyei finálét.

Kosárlabdában Szombathelyen léptek pályára a csapatok. A lányok négyes tornáján először az elődöntőket bonyolították le, a Dési 56:22-re nyert a Zrínyi ellen, a Paragvári 52:13-ra győzte le a Bolyait. A két vesztes bronzérmet kapott, a másik két csapat az első helyért szállt harcba. A siker végül a Désié lett, a Paragvárit 78:58-ra múlta felül. A fiúknál három csapat vett részt a küzdelmekben. A megyei elsőséget a Bolyai szerezte meg, a Zrínyinél 47:7-re, a Paragvárinál 60:43-ra bizonyult jobbnak. Az ezüst a Paragvárinak jutott, miután a Zrínyit 57:9-re verte. A Dési és a Bolyai országos elődöntős, a Paragvári két csapata pedig jelentkezett a selejtezőre, s onnan vívhatja ki a következő fordulóba jutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!