Megyei

2017.11.14. 21:56

Nagy tanakajdi siker

A 13. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság a szombathelyi csoportban. Potyogtak a gólok bőségesen.

Tóth Gábor

A Ják 15 gólt (!) rúgott a szebb napokat megélt Táplánnak. A Balogunyom kilencig jutott Rábahídvégen, a Spari pedig egy hatossal küldte haza a Szentpéterfát. A Gyöngyöshermán legyőzte a Sét, a Tanakajd pedig rangadót nyert a Söpte vendégeként. Alsóházi derbin diadalmaskodott a Bozsok a Felsőcsatár pályáján. Az éllovas Csepreg hazai pályán vesztett pontokat a szívósan küzdő Gencsapáti ellen.

Ják–Tápláni KSK 15-0 (6-0). – Ják, 150 néző, vezette: Sály K.

Ják: Biró – Bődi (Iszak), Dobos, Kiss G., Máté D., Mészáros G., Vad, Máté Á., Máté Cs. (Barbalits), Svob, Mészáros B.

Táplán: Farkas G. (Jobbágy) – Singer, Sárközi, Borbás, Baranyai, Balázs, Hajmási (Kovács Laczi), Rajzinger, Kasza, Horváth E., Gáspár.

Gólszerzők: Máté D. (3), Iszak (2), Mészáros B. (2), Vad (2), Máté Cs. (2), Mészáros G., Máté Á., Bődi, Kiss G.

Kiállítva: Balázs (50., Táplán).

A csapat köszönettel tartozik a tápláni együttesnek, hogy hozzájárult a mérkőzés időpontjának megváltoztatásához. A lendületesen futballozó Ják látványos, közönségszórakoztató játékkal verte jobb sorsra érdemes ellenfelét.

Gyöngyöshermán-Szentkirály–Honvéd Sé 4-1 (1-1). – Szombathely, 50 néző, vezette: Szabó I.

Gyöngyöshermán: Káldi – Horváth Á. (Tóth Zs.), Mészáros (Szilvágyi), Kis, Szabó A., Farkas E., Dénes, Kopácsi, Szép, Serbán, Hegedűs.

Sé: Földi – Balogh D. (Vándori), Wágner, Muzsai (Deutsch-Szalai), Kovács K., Werderits, Kiss P., Farkas P., Bogyai (Séfer), Fichtacher (Horváth R.), Sélley.

Gólszerzők: Kopácsi (2), Farkas E., Szép, ill. Kiss P.

Remek játékvezetés mellett sportszerű futballal tartotta otthon a 3 pontot a Gyöngyöshermán. Az ellenfél vezetése ellenére sem adták fel a hazaiak, csapatként játszottak, ami eredményre vezetett: négy rúgott góllal biztos győzelmet arattak.

Gyöngyöshermán–Sé: 4-1. A hazaiak rutinos játékosa, Kopácsi Sándor (jobbról) két góllal vette ki a részét a sikerből. Mellette Wágner Gergő. Fotók: Hornyák Emőke

 

Nagy volt a küzdelem. A séi Kovács Krisztián emelkedik szép magasra – a csapata azonban alulmaradt.

Rábahídvég–Balogunyom 0-9 (0-6). – Rábahídvég, 50 néző, vezette: Szabó I.

Rábahídvég: Ligeti – Rába, Pap, Tamás, Korándi, Smolczer, Horváth E., Kiss S., Boda, Szendei, Biró.

Balogunyom: Zámbó – Hajós, Papp M. (Horváth I.), Szén (Németh Á.), Homor M., Kiss M., Kalmár (Molnár T.), Böle, Homor D., Fábián, Nemes.

Gólszerzők: Kiss M. (5), Nemes (2), Fábián, Molnár T.

Elektomol Spari–Szentpéterfa 6-0 (1-0). – Szombathely, 70 néző, vezette: Héra Cs.

Szombathely: PUNGOR – DIENES, Varga B., NEU-BAUER, PULAI, Szekeres, Dancs, Csillik (Horváth Z.), KELEMEN, Majtényi, Németh R. (Sipos).

Szentpéterfa: Páll B. – Török (Azoitei), Tóth G., Kovács B., Gaál Á., Wágner R. (Wágner M.), Csordás (Baranyai), Gaál R. (Keringer), Wágner Sz., Jurasits, Hoós.

Gólszerzők: Neubauer (4), Dancs, Pulai.Spari-helyzettel kezdődött a mérkőzés, utána viszont a vendégek előtt adódott több lehetőség. A félidő befejezése előtt egy kontratámadást követően megszerezték a vezetést a hazaiak. A második játékrészt is péterfai helyzet nyitotta, mégis egy szépségdíjas góllal a Spari növelte előnyét. Aztán a Szentpéterfa 11-est is hibázott. A harmadik hazai gólt követően a vendégcsapat kinyílt, és így még három Spari-gólt láthatott a közönség. Összességében a 75 percen át teljesen nyílt meccsen a hajrában nyújtott remek teljesítményének köszönhetően megérdemelten győzött a hazai csapat.

Söpte–Tanakajd 0-3 (0-1). – Söpte, 100 néző, vezette: Németh B.

Söpte: Markovits (Konetsny) – Nyul, Varga Cs., Kovács E., Pusker, Orbán, Pungor, Udvardi, Kovács Zs. (Varga A.), Szakály, Kovács Sz.

Tanakajd: Marcz L. – Könczöl Sz. (Kmetyó), Orsós J., Kölkedi D., Marcz G. (Stieber), Orsós G. (Kölkedi B., Könczöl B.), Rozs, Marcz M., Preiczer, Maczek (Filakovszky), Komáromi.

Gólszerzők: Komáromi (2), Orsós J.

A sérülések miatt tartalékosan felálló hazaiak ellen a tanakajdi csapat dominált az első félidőben, megérdemelt vendégvezetéssel mehettek szünetre a felek. A második félidőben mindent megtett a Söpte a pontszerzésért, de csak kapufáig jutott, míg a vendégektől Komáromi a lefújás előtt kétszer betalált. Remek iramú, küzdelmes mérkőzést produkáltak a csapatok, a nagyszerű teljesítményt nyújtó vendégek győzelméhez nem férhet kétség.

Felsőcsatár–Bozsok 0-2 (0-1). – Felsőcsatár, 50 néző, vezette: Boda Gy.

Felsőcsatár: Horváth Cs. – Horváth B. (Takács), Csoknyai, Krancz K. (Horváth M.), Cobzaru, Kiss M., Krancz Gy. (Perlaki), Kopácsi, Tieber, Böhm, Horváth L.

Bozsok: Miklós – Bigner, Tóth G. (Naisz), Kovács Zs. (Tóth Á.), Dévényi, Horváth P., Németh Cs. (Tar), Kovács P., Könye, Kiss M., Németh D.

Gólszerző: Horváth P. (2).

Csepreg–Gencsapáti 1-1 (1-0). – Csepreg, 100 néző, vezette: Németh L.

Csepreg: Taródi – Tájmel, Steiner Zs., Reichardt (Németh G.), Baranyai, Pócza, Steiner M., Steiner C., Kótai, Németh Z., Bánhidi (Kovács Á.).

Gencsapáti: Szabolics – Horváth D., Komláti, Varga D., Domján (Rudolf), Németh P. (Czömpöl), Lőrincz, Szigetvári, Molnár B., Pintér (Bernáth), Varga A.

Gólszerzők: Steiner M., ill. Lőrincz.Nagy mezőnyfölényben futballozott a Csepreg, a vendégek a védekezésre helyezték a hangsúlyt, szervezetten, agresszíven őrizték a kapujukat. A hazaiak csak egyszer tudták feltörni a gencsapáti bunkert, ám az ellenfél egy pontrúgásból egyenlített. A játék képe alapján az eredmény roppant kedvező a vendégek szemszögéből.

A tudósításokat várjuk a [email protected] e-mail-címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában