Sport

2009.03.24. 03:29

Mezeifutó országos bajnok lett Koszár Zsolt

Csákvár - A mezeifutó országos bajnokság 12 kilométeres távján Koszár Zsolt (VOSSEN-Szentgotthárd) meggyőző fölénnyel szerezte meg az aranyérmet.

Horváth Erika

Szeles, hűvös időben rendezték meg szombaton a 101. mezeifutó országos bajnokságot. A felnőtt férfiak két táv, a 6 és 12 km között választhattak. Utóbbin állt rajthoz Koszár Zsolt, a VOSSEN-Szentgotthárd 23 esztendős futója, aki 9 km-ig az élmezőny mögött futott, majd az élre állt, és végül a tapasztaltabb hosszútávfutókat legyőzve nagy, 12 másodperces előnnyel ért célba. Koszár Zsolt korábbi ob-bronzérmek után először szerzett magyar bajnoki címet.

- A hat közé jutás volt az elsődleges célom - mondta Koszár Zsolt. - Nagyon keményen készültem egész télen, és köszönöm mindenkinek, aki a felkészülésemben segített. A verseny jólesett, talán az első kör volt nehezebb, amíg bemelegedtem. Nyáron szeretnék pályaversenyeken 5 és 10 ezer métert futni, valamint utcai versenyeken, főleg félmaratonon indulni.

Felnőtt, férfi (12 km): 1. Koszár Zsolt 37:24 (VOSSEN-Szentgotthártd), 2. Szabó Imre (Vasas) 37:36, 3. Berecz Lajos (Mezőtúr) 37:44.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!