Sport

2010.03.27. 03:28

Negyedik az NLG

Budapest - A dr. Mező Ferenc szellemi diákolimpia V-VI. korcsoportos országos döntőjében negyedik helyen végzett az NLG csapata.

Vastag Nándor

Az NLG a megyei döntő megnyerése után az országos elődöntőből második helyen jutott a nyolc iskolát felvonultató országos fináléba, s ott sem vallott szégyent. A Németh Attila által felkészített Balázsy Barnabás, Dénes Balázs, Hargitai Bálint, Vörös Gábor összeállítású csapat a tízfordulós vetélkedőben 147 ponttal holtversenyben a miskolci Avasival negyedik helyen végzett. A győzelmet 159,5 ponttal az esztergomi Szent István szerezte meg.


- A témaköröket felosztottuk és minden tanuló nagyon jól felkészült a versenyre - mondta Németh Attila. - A nyolcadik feladatig a harmadik helyen álltunk, de a képfelismerés nem sikerült, így elúszott a dobogós helyezés. De elégedetlen nem vagyok, a gyerekek szabidejüket áldozták a felkészülésre és előzetesen az országos döntőbe jutás volt a cél, amit teljesítettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!