bajnokok ligája

2019.02.20. 09:41

Nem ezekre a meccsekre fogunk emlékezni

Felemás érzésekkel vélekednek az edzők a keddi nyolcaddöntők gól nélküli meccsei után.

Barcelona's Spanish coach Ernesto Valverde (L) gestures during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Lyon (OL) and FC Barcelona on February 19, 2019, at the Groupama Stadium in Decines-Charpieu, central-eastern France. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

Liverpool – Bayern München

Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője elismerte, nem volt emlékezetes mérkőzés a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi első találkozója, amelyen gól nélküli döntetlent játszottak a vendég Bayern Münchennel.

„Ez nem egy álomeredmény, de jónak mondható, kiindulási pontnak megfelelő. Nem olyan meccs volt, amire húsz év múlva is emlékezni fogunk”

- közölte a tréner, aki első alkalommal találkozott a Bayern Münchennel, amióta 2015-ben távozott a Borussia Dortmundtól.

Játékosai közül Jordan Henderson úgy vélekedett, elég sok helyzetük volt, amelyekből – különösen az első félidőben – egy vagy két gólt szerezhettek volna.

A Bayern negyedik alkalommal lépett pályára az Anfield Roadon, de továbbra sem tudott gólt szerezni. Ennek ellenére Serge Gnabry nem az eredménytelenséget emelte ki a lefújás utáni nyilatkozatában, hanem a védekezésüket dicsérte.

„Nyomást kellett gyakorolnunk a támadótriójukra, mert tudtuk, hogy a középpályásaik jól tartják meg a labdát. Fontos volt, hogy ne engedjük áttörni őket a védelmünkön” – magyarázta a német válogatott játékos.

Lyon – Barcelona

Lyonban sem született gól kedden, pedig a vendég

FC Barcelonának 24 lövési kísérlete volt, ám ezek közül csupán öt találta el a kaput.

„Odahaza erősek vagyunk, de tagadhatatlan, hogy az idegenbeli nulla-nulla veszélyes eredmény.

Ez nem a mi esténk volt”

- nyilatkozta Ernesto Valverde, a katalánok vezetőedzője. Hozzátette, érzése szerint jó formában vannak, jól játszottak, és jobb eredményt érdemeltek volna.

A Barcelona francia védője, Clement Lenglet szerint ellenfelük jól teljesített, különösen a portugál kapus, Anthony Lopes remekelt.

Az Olympique Lyon vezetőedzője, Bruno Génésio úgy vélekedett, túlságosan sok lehetőséget adtak a vendégeknek a második félidőben, illetve túl sokszor adták el a labdát, így újabb és újabb katalán akciókat kellett kivédekezniük.

A hátvéd Leo Dubois pozitívabban értékelt, szerinte a francia csapat szempontjából jó eredmény született, és még mindig van esélyük a továbbjutásra.

„Tudjuk, hogy kemény lesz a visszavágó, de szerintem képesek vagyunk messzire eljutni”

- szögezte le.

Mindkét párharcban március 13-án kerül sor a visszavágóra.

Borítókép: Valverde sem hitte el, hogy ennyi helyzetből nem lehet betalálni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában