Sport

2009.06.09. 02:26

Nem sikerült az akadályhajtás: Molnár lecsúszott a világbajnokságról

Vecsés - A remek maraton után az akadályhajtás nem jött össze Molnár Zsoltnak, így nem került be a kecskeméti világbajnokságba készülő válogatott keretbe.

Gergácz Zoltán

A Pest megyei Vecsésen rendezték meg a fogathajtók utolsó, a kecskeméti világbajnokságra válogató versenyét. A legjobb honi hajtók mellett 20 külföldi is próbára tette formáját, így erős mezőny jött össze. A legmagasabb létszám a kettesfogatoknál volt 50 indulóval, köztük a lukácsházi Molnár Zsolttal. A fiatal vasi versenyző a díjhajtásban apróbb hibákat vétve a mezőny első felében végzett. A maratonhajtásban aztán - ahogy az várható volt - kitett magáért. Az 50 fős nemzetközi mezőnyben a hetedik, a hazai rangsorban a hatodik lett minimális hátránnyal, így összetettben feljött a 14. helyre, ám a vb-csapatba kerüléshez az 1-6. hely kellett volna. A zárónapon bizonyára a tét is nyomasztotta, így három verőhibát vétett minimális időtúllépéssel, s ezzel összesítésben a 15. helyen zárt. A kettesek versenyét Lázár Vilmos nyerte Lázár Zoltán és Selyben Zsolt előtt.

- Nagyon készültem a versenyre, sajnálom, hogy nem jött össze. Akik most bekerültek a keretbe, azok ezúttal jobbak voltak. De mind a fogatom teljesítményével, mind a hajtási stílussal kapcsolatban csak pozitív visszajelzést kaptam, így a jövőt illetően bizakodó vagyok. Az év hátralévő részében szeretnék jól menni az ob-pontszerző versenyeken, hogy aztán a döntőben bizonyíthassak. Két év múlva újra vb lesz, remélem, már velem - mondta a válogatót követően Molnár Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!