Sárváron nyert vasi rangadót a Körmend

2019.03.19. 20:04

Női kézilabda: győzött a Bük és az SZKKA II. gárdája is

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 16. fordulójában megyei rangadót nyert Sárváron a Körmend, győzött a Bük és az SZKKA II. is, kikapott a CVSE.

Tóth Gábor

Török Eszter remek játékkal járult hozzá a körmendi diadalhoz Fotó: Szendi Péter

Büki TK–Egerszegi KK ­35-17 (15-6). – Zalaegerszeg, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóbiás R., Végh A.

Bük: Márkus – Guttyán 13, Pukler 5, Szabó R. 2, Szabó N. 3, Baranyai 1, Cseledi 2. Csere: Szalai N. (kapus), Marton, Szabó D. 7, Megyeri 2, Kelemen, Bősze. Edző: Bölöni Roland.

Döcögősen indult a mérkőzés a hazaiak számára, ugyanis kapkodtak, próbálták hamar befejezni a támadásokat, így a lelkes vendégek egy ideig állták a sarat. Aztán ritmusba jött a Bük, sok gólt szerzett gyors indításból, jól működött a védekezése is, így komoly különbség alakult ki a szünetre (15-6). A második félidőben már nem volt gond a bükiek teljesítményével, a győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben, így hazai oldalon mindenki kapott bőven játéklehetőséget.

Sárvárfürdő Kinizsi–Körmendi DMTE 24-28 (13-15). – Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gál L., Ludvig B.

Sárvár: Jurik – Vajda 2, Jenőfi 11, Farkas 1, Soós 1, Doncsecz 5, Kokas 2. Csere: Varga, Cser, Horvát E. 2, Dávid, Peitli, Jávorics. Edző: Rozmán Gergő.

Körmend: DUDORA – TÖRÖK 3, ADORJÁN 2, CSÉPKE 3, KISKÓS 4, HUSZÁR 2, SZABÓ A. 2. Csere: ANEK, HORVÁTH D., SZALAI, CSER, SOMLAI, ZSIGA 3, HERCZEG, FARAGÓ 9. Edző: Varga Andrea.

Török Eszter remek játékkal járult hozzá a körmendi diadalhoz Fotó: Szendi Péter

 

Az első félidőben felváltva potyogtak a gólok, egyik csapat sem tudott magának biztos előnyt kiharcolni. A sárváriak sokat hibáztak támadásban, amit kihasznált, büntetett a türelmesen támadó vendég. A második félidő elején aztán 14-18-ra ellépett a Körmend. A folytatásban próbált kapaszkodni a Sárvár, de a körmendi lányok mindig tudtak újítani, és jobb helyzetkihasználásuknak, harcosabb védekezésüknek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattak a megyei rangadón.

Rozmán Gergő: Megvoltak a helyzeteink, de nagyon sokat hibáztunk támadásban, sokszor a kaput sem találtuk el. A Körmend ezúttal a játék minden elemében jobb volt, gratulálok ellenfelünknek – nekünk pedig tanulnunk kell a meccsből.

Varga Andrea: A lányok megvalósították azt, amit a héten gyakoroltunk. Most is bebizonyították, hogy a siker alapja a védekezés. Gratulálok mindenkinek, igazi csapatmunka diadala a győzelmünk.

Vady Mosonszolnok–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 ­24-27 (14-14). – Mosonszolnok, 125 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gréczi G., Koltai D.

SZKKA: Lugosi – Csire 4, Horváth A. 9, Pődör B. 6, Molnár 3., Moutsogianni 4, Farkas. Csere: Tamási 1, Wagner, Tóth, Laktos, Lőrincz, Szentgyörgyvári, Hornyák, Juhász, Szabó. Edző: Pődör Zoltán.

A meccset 3-0-s rohammal nyitotta az SZKKA, de aztán eszmélt a házigazda, nem hagyta meglépni ellenfelét, felzárkózott. Kiegyenlített csatát vívtak a csapatok, felváltva vezettek, egálnál vonultak szünetre. A második félidő is hektikusra sikeredett, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy vagy két góllal. A végjátékot azonban a vasiak fejben és fizikálisan is jobban bírták, így megnyerték a csatát – és őrzik első helyüket a tabellán.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Győri Audi ETO KC U22 31-37 (14-16). – Celldömölk, 80 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gilitsch G., Lebár B.

CVSE: Pongrácz – Szomorkovits A. 7, Szomorkovits L. 2, Németh V. 3/1, Geiger, Kazári 2, Szecsődi 3. Csere: Bagics 2, Balogh V., Bognár F., Füzfa, Kulcsár 8/5, Sebestyén 2, Málovics 2. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A bajnokság második helyén álló fiatal győri ellenfelet fogadta a CVSE. A celliek remekül kezdtek, Pongrácz szép védései nagyban hozzájárultak, hogy csak az 5. percben lőtte az első gólját a vendég (3-1). A hazai gárda jó védekezéssel és pontos támadójátékkal irányított az első félidő nagy részében. A második játékrész is nagy küzdelmet hozott. A kevesebbet hibázó győrieknek sikerült a 37. percre négy góllal meglépni, előnyüket aztán meg is őriztek a végéig, ezzel elvitték a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában