Sport

2017.06.08. 17:20

Országos hatodik két Gothard-csapat

A Gothard Jenő Általános Iskola két csapata is szerepelhetett a labdarúgó-diákolimpia 20 csapatos országos döntőjében. Az I. és a II. korcsoportosok is hatodikak lettek.

Horváth Erika

Fonyódliget volt az I. és II. korcsoportos labdarúgó-diákolimpia országos döntőjének is a házigazdája, 20-20 csapat két-két napos tornát vívott. Megyei győztesként mindkét korcsoportban a Gothard iskola együttese képviselhette Vast.

A Gothard iskola I. korcsoportos csapata. Balról: Őri Krisztofer, Iváncsics Bence, Varga Bálint, Bosnyák Botond, Németh Nándor, Somfalvi Barna, Söptei Bálint a gólkirálynak járó trófeával, Bosnyák Bence, Horváth Áron, Szakály Zétény

Az I. korcsoportosok egy döntetlennel kezdtek - a Nagykanizsával játszottak 3-3-at -, majd három győzelem következett, a Szekszárdot 6-1-re, a Debrecent 7-0-ra, a Szigetvárt 7-1-re lépték le és csoportgyőztesként jutottak a középdöntőbe, ahol a későbbi győztes Bajával hozta össze a sors a szombathelyieket. 2-0-ra kikaptak, így az 5-8. helyért folytathatták. A Nyíregyházát 1-1 után büntetőkkel 4-3-ra sikerült felülmúlni, de az utolsó meccsen az Egertől nagy csatában 3-2-re kikaptak, így hatodikak lettek. Ami nagyon szép teljesítmény, hiszen a Gothard iskola csapata volt a legfiatalabb, négy első osztályos is volt a keretében. A gólkirályi cím Szombathelyre került Söptei Bálint remeklése révén.

A II. korcsoportosok. Állnak (balról): Fitos Dávid, Hende Barnabás, Radványi Gergő, Wágner Áron, Hende Máté, Várnai Vince, Radványi Csongor. Elöl: Varga Mátyás, Somfalvi Bence, Söptei Bálint, Bakucz Ábel, Őri Bálint
Fotók: Gothard iskola

A Gothard II. korcsoportos csapata a torna egyik legjobbjával, a későbbi ezüstérmes Székesfehérvárral nyitotta a csoportmérkőzései sorát - 2-1-re kikapott. A Zalaszentgrót elleni találkozóján nem született gól (0-0), aztán két nagy különbségű győzelemmel - a budapestieket 6-2-re, a Kecskemétet 6-0-ra verték a vasiak - sikerült a csoport második, negyeddöntőt jelentő helyére felérni. A négy közé viszont nem tudtak ők sem bekerülni, a későbbi győztes Hajdúszoboszló ütötte el ettől őket (0-4). Így az 5-8. helyért maradtak harcban. Az Edelényt 3-0-ra legyőzték, a Kaposvártól viszont 2-4-re kikaptak a gothardosok, így ez a gárda is a hatodik helyen zárt. Mindkét Gothard-csapatnak Bugovics István volt az edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!