Sport

2009.05.22. 02:27

Rangadók az asztalitenisz extraligában

Körkép - Ma és holnap az asztalitenisz élvonalában a két éremesélyes vasi csapat, a CVSE és a Bük is pályára lép.

Gergácz Zoltán

Fortunának köszönhetően minden lényeges kérdés, így az érmek sorsa is a zárófordulóra maradt az asztalitenisz extraligában. A bajnoki címvédő, a tabellán két pont előnnyel élen álló Lombard-BVSC ma 18 órakor a második helyen álló CVSE-Mávépcell Vörsas gárdáját fogadja. A vasiak az első találkozón nagy küzdelemben 6:4 arányban maradtak alul.

- Hétfő óta a legerősebb, Persson, Zwickl, Nagy összeállításban gyakorol a BVSC, ez azt mutatja, hogy azért tartanak tőlünk, és semmit nem akarnak a véletlenre bízni. Ahhoz, hogy a győzelemre legyen esélyünk, a svédet valakinek meg kellene vernie. Zwickkel és Naggyal partiban vagyunk, a pillanatnyi forma dönt. Noha egyértelműen a fővárosiak a találkozó esélyesei, s a döntetlenhez is bravúr kellene, úgy érzem, bármilyen eredmény születhet - fogalmazott Klampár Tibor, a celliek edzője.

A szombat délutáni (15 óra) Büki TK Gyógyfürdő- PTE-PEAC találkozón a vasiak számára a bronzérem a tét.

- Tavaly a bronzcsatában sikerült legyőznünk a Mecsek-aljaiakat, akik az 5. helyen állnak, így most bizonyára törleszteni akarnak. Jelenleg egy pont az előnyünk a bronzéremre szintén pályázó Wink előtt, de mivel jobb az egymás elleni mérlegünk, így már a döntetlennel is sikerülne újra dobogóra állnunk - mondta Antalovits György szakosztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!