Sport

2016.11.03. 15:48

Remek veteránok-Európa-bajnokság három vasival

Maribor - Két éremmel tértek haza a veterán szombathelyi sportolók a Szlovániában rendezett kick-box Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

Negyven ország 523 versenyzőjének a részvételével rendezték meg Mariborban a 2016. évi WAKO light-contact, K1, low-kick Európa-bajnokságot.

A Perfect Change-Metex05 Controll SE színeit light-contact -60 kg-ban Szakál Diána, veterán light-contact -63 kg-ban pedig Bertalan Gábor képviselte. Szakál Diána első mérkőzésén alulmaradt a későbbi lengyel Európa-bajnokkal - első jelentősebb nemzetközi tornáján vett részt, nem vallott szégyent. Bertalan Gábor a négy között azeri ellenfelét nehéz meccsen, jobb technikai tudásának köszönhetően győzte le. A fináléban is nagy csata várt rá, végül alulmaradt a komoly múlttal rendelkező olasz Vivaldi Massimo ellen, így - értékes - ezüstéremmel zárt

Az Agrobio Classic Kick-Box Club versenyzője, Pődör Csaba +94 kg-ban, masters korcsoportban, light-contact szabályrendszerben lépett tatamira. A döntőbe jutásért egy német sportoltolótól kapott ki szoros mérkőzésen, 2:1-es pontozással. Pődör ellenfele, Gloven Steven később megnyerte az Európa-bajnokságot.

Az Eb-n a magyar válogatott szakágvezetőjeként vett részt a Controll vezetőedzője, Dancsó Zoltán.

- Edzőtársaimmal 17 válogatott versenyzőre ügyeltünk - jelezte Dancsó Zoltán. - Nem vallottunk szégyent, egy jól sikerült Eb-t tudhatunk magunk mögött. Ugyanakkor egy edző mindig jobb és jobb eredményekre törekszik - mi is így teszünk a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!