Sport

2014.06.11. 12:30

Seregély Gyöngyi juniorkorú magyar bajnokként remekelt

Bronzéremmel tért haza a shinkyokushin karate Európa-bajnokságról a juniorkorú, répcelaki Seregély Gyöngyi.

Tóth Gábor

Azerbajdzsán fővárosa, Baku adott otthont az idei junior és felnőtt shinkyokushin karate Európa-bajnokságnak, amelyen 24 ország 200 versenyzője vett részt. A magyar színeket 30 sportoló képviselte, köztük egyedüli vasiként a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület 17 éves karatékája, Seregély Gyöngyi - aki korosztályos magyar bajnokként kvalifikálta magát az Eb-re.

A boldog Seregély Gyöngyi az értékes bronzéremmel, trófeával. Fotó: Pantelics Péter

Gyöngyi junior korosztályban, a 60 kilós súlycsoportban, kumite (küzdelem) versenyszámban indult. A 16-os táblán erőnyerőként első ellenfele a lengyel bajnok Kinga Mierzejewska volt. A répcelaki lány már az első menetben uralta a küzdelmet, biztosan jutott a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért a korábbi junior Európa-bajnokkal, a litván Venckute Skaistevel került szembe. A harcot az előző mérkőzéshez hasonló nagy elánnal kezdte, ám a mérkőzés végére a litván versenyző rutinja győzelmet – 3-2 arányú bírói döntést – eredményezett. Seregély Gyöngyi kiválóan helytállt az európai élmezőnyben, értékes bronz-éremmel térhetett haza.

A magyar válogatott összesen két arany- és tíz bronzérmet szerzett az Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!