Vasi klasszikus – másodszor

2019.06.13. 22:11

Szombaton kezdődik a Körmend–Falco döntő, amely kiélezett csatát ígér

Vasi klasszikust rendeznek a 2018/2019-es NB I-es kosárlabda-bajnokság döntőjében: szombaton (15.30, M4 Sport) az Egis Körmend–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mérkőzéssel útjára indul az egyik fél három megnyert meccséig tartó sorozat.

Tóth Gábor

Két klublegenda. Trummer Rudolf (szemből) és Kálmán László megbeszélése a 2008-as fináléban Fotó: VN-archív

Másodszor zárul vasi döntővel az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság. A 2007/2008-as szezon Falco–Körmend fináléval ért véget, a szombathelyiek 3-1 arányban bizonyultak jobbnak megyei riválisuknál – a sárga-fekete klub ekkor gyűjtötte be eddigi egyetlen bajnoki címét. A Körmend veretesebb eredménysorral büszkélkedik, háromszoros bajnoknak vallhatja magát (1986/1987, 1995/1996, 2002/2003). Igaz, legutóbb elég régen, 16 éve ért fel a csúcsra, így a piros-fekete szurkolók vélhetően már ki vannak éhezve a sikerre, az önfeledt ünneplésre. A Falco zsinórban harmadszor jut be a fináléba, de az előző két döntőjét elvesztette – előbb az Alba, majd tavaly a Szolnok ellen.

– Az biztos, hogy a Falco jobb formában van, hosszabb a kispadja, jobb a rotációja, és sokkal pihentebb – mondta a Körmenddel egy bajnoki címet, két Magyar Kupát nyerő Trumer Rudolf. – De nem vagyok biztos abban, hogy ez dönt majd a felek között. A Falco ugyanis az elmúlt időszakban nem játszott éles mérkőzést, nem volt rákényszerítve arra, hogy meccsről meccsre a legjobbját nyújtsa. A Körmend nehezebben jutott be a fináléba – élesen várja a döntőt. És a piros-feketék mellett szól a pályaelőny, ami nagyon fontos egy ilyen párharcban. Delas kiválása nagy érvágás a Körmendnek. Mert bár a horvát center statisztikája nem túl veretes, de roppant intelligens játékos, igazi csapatember, fontos eleme a Körmend játékának. Ha Delas játszana, akkor nálam egyértelműen a Körmend lenne a favorit. Így 50-50 százalékot adok a csapatoknak, a pillanatnyi forma, a hideg fej fog dönteni. Szerintem az a csapat nyer, aki az első mérkőzést behúzza.

Két klublegenda. Trummer Rudolf (szemből) és Kálmán László megbeszélése a 2008-as fináléban Fotó: VN-archív

– A két legjobb csapat játssza a finálét – mondta Kálmán László, a Falco bajnokcsapatának kulcsembere, a sárga-feketék legendája. – A Falco könnyebb úton jutott be a döntőbe, a Körmend kissé nehezebben. Szerintem a Falco nemcsak bővebb, hanem erősebb kerettel is rendelkezik – és pihentebb. De a pályaelőny a Körmendnél van, és a piros feketék lendületből érkeznek a csatába. Azért

teszem le a Falco mellett a voksomat, mert nehezen tudom elképzelni, hogy a Körmend háromszor megveri ezt az erős Falcót – szerintem 3-1-re nyer a Falco. De persze mindkét csapatnak van esélye a végső diadalra. Egy ilyen párharcban csapatként, szervezetten kell játszani, nem lehet egyénieskedni, végzetes lehet egy üresjárat. És nagyon fontos a párharc első mérkőzése.

A döntő menetrendje, 1. mérkőzés, június 15., szombat, 15.30: Egis Körmend–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (M4 Sport). 2. mérkőzés, 18., kedd, 18.30: Falco–Körmend (M4 Sport). 3. mérkőzés, 21., péntek, 18.30: Körmend–Falco (M4 Sport vagy Duna World). 4. mérkőzés (ha szükséges), 24., hétfő, 18.00: Falco–Körmend (M4 Sport). 5. mérkőzés (ha szükséges), 26., szerda, 20.00: Körmend–Falco (M4 Sport). TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában