Sport

2014.03.24. 17:26

Taroltak a Zrínyi iskola tornászlányai

A Zrínyi iskola lánycsapatai taroltak az I–IV. korcsoportos torna diákolimpia országos elődöntőjében.

Horváth Erika

A megyei versenyekről továbbjutott általános iskolás tornászcsapatok három területi döntőben harcolhattak az április 11–13-án Budapesten rendezendő országos fináléba jutásért. A Vas megyeiek a pécsi elődöntőben vettek részt, ahonnan az 1–5. helyezett együttesek juthattak tovább. Idén először nem külön versenyeztek az amatőrök és igazoltak, így a Zrínyi Ilona Általános Iskolában tanuló Szombathelyi Sportiskola tornászlányai (bár kötelező gyakorlatokkal kellett szerepelni) szépen kivitelezett, rontás nélküli gyakorlataikkal kimagaslottak a mezőnyből.

A 17 I. korcsoportos (talaj, ugrás) csapat közül a Zrínyi (Giczi Boglárka, Horváth Kata, Kiss Dorina, Horváth Emma Németh Virág, Vinkó Franciska – felkészítőik Réti Gergő, Szummerné Czompó Judit) 93,80 ponttal végzett az élen. Ugyanitt a jáki Jáki Nagy Márton iskola csapata 15. lett 84,20 ponttal. A II. korcsoportosoknál is 17 csapat versengett talajon, gerendán és ugráson. A Zrínyi (Joó Luca, Foki Laura, Horváth Julianna, Varga Rebeka, Hangay Diána, Osbáth Flóra – felkészítő: Timár-Kiss Nóra, Hüll Tamás) 140,80 ponttal szerezte meg az első helyet. Továbbjutott az országosra a 137,30 ponttal ötödik helyezett celldömölki Szent Benedek iskola csapata is (Németh Flóra, Takács Vivien, Pápai Alexandra, Czupor Anna, Giczi Gréta, Sarlós Amina – felkészítő: Czupor Ferencné). A Ják 134,90 ponttal kilencedik lett.

A III–IV. korcsoportban (ugrás, gerenda, talaj) 16 csapat indult. A zrínyisek itt csak öt fővel tudtak kiállni (Varga Ágota, Farkas Dorottya, Németh Boglárka, Tömböl Boglárka, Székely Dóra – felkészítők: Timár-Kiss Nóra, Hüll Tamás, Vizer Erzsébet, Rácz Gábor), de így is nyertek 139,80 ponttal. A Bolyai 134,60-dal a hatodik, a Ják 134,20-dal a nyolcadik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!