Labdarúgás

2019.08.11. 18:03

Az utolsó pillanatban egyenlített a Haladás

A Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a csapat Gyulán lép pályára.

Pum András

Fotó: VN-Archív

Szeged Csanád-Grosics Akadémia–Szombathelyi Haladás (1-1). – Gyula, NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés, vezette: Takács T.

Szeged: Takács J. – Tóth G., Moga, Pongrácz, Mohl. – Germán, Varga Sz., Oláh, Orosz – Andorka, Gajdos. Edző: Joao Pedro.

Haladás: Gyurján – Jancsó, Jagodics, Tamás – Tóth D., Nyári, Holdampf, Kiss B., Németh Milán – Németh Márió, Eszlátyi. Edző: Supka Attila.

Gólszerző: Gajdos (9.).

Sárga lap: Jagodics (43.).

A meccs előtt Supka Attila, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője nem volt könnyű helyzetben, hiszen sérülés miatt két csatárára, Tóth-Gábor Kristófra és Gaál Bálintra sem számíthatott, így elöl Németh Márió mellett a nyáron Mosonmagyaróvárról igazolt Eszlátyi István szerepelt. A portugál Joao Pedro által dirigált hazaiaknál három volt szombathelyi játékos – Mohl Dávid, Gajdos Zsolt és Andorka Péter – is a kezdőben kapott helyet.

A rekkenő, 35 Celsius-fokos hőségben a szegediek vetették magukat nagyobb lendülettel a küzdelembe, a harmadik percben Andorka egyedül kilépett, de lövését a kivetődő Gyurján bravúrral védte. Hat perc múlva megszerezték a vezetést a hazaiak: egy jobb oldali szöglet után Gajdos nyolc méterről a bal sarokba fejelt (1-0).

Továbbra is a szegediek irányították a játékot, különösen a három exszombathelyi játszott motiváltan. Majd a félidp közepén beiktatott ivószünet a Haladásnak tett jót. Magukhoz tértek a vasiak, a 18. percben Németh Márió 18 méteres lövése a jobb kapufáról vágódott ki, majd Kiss Bence lépett ki a védők között, de hat méteres lövése elakadt a kapusban. A félidő közepe kiegyenlített játékot hozott, de rendkívül sok technikai hibával futballoztak a csapatok. A félidő hajrája a vendégeké volt, de a zöld-fehérek nem tudtak helyzeteket kialakítani.

Szünet után mindent egy lapra tettek fel a vasiak, átálltak 4-3-3-as szerkezete, majd a 65. perctől Jagodics Márk előrehúzódott a támadósorba. A hazaiak viszont így könnyebben kontrázhattak, három alkalommal is már csak Gyurjánnal álltak szemben a szegediek, de a Haladás kapusa óriásiakat védett. A szombathelyiek mezőnyfölényben futballoztak, többet birtokolták a labdát, egyre-másra vezették támadásaikat. Erőfeszítéseiket a 91. percben siker koronázta. A sokadik felívelés után Jagodics és Takács ütközött, a labda a szegedi kapus kezéből Németh Márióhoz gurult, a támadó tíz méterről az üres kapuba helyezett (1-1).

Második félidei teljesítménye alapján az alacsony színvonalú mérkőzésen a Haladás rászolgált a döntetlenre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában