Sport

2014.01.02. 14:00

Váradi Benedek már kész a visszatérésre

Szombathely - Januárban már visszatérhet a pályára a Falco-Trend Optika KC Szombathely A-csoportos kosárcsapatának régóta sérült tehetsége, Váradi Benedek.

Tóth Gábor

Váradi Benedek a 2012/2013-as bajnokságban mutatkozott be a Falco KC felnőtt csapatában. A hamarosan 19 éves, saját nevelésű kosaras meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő. Azonban júliusban az U18-as válogatott egyik mérkőzésén térdésérülést szenvedett. A hónap végén átesett egy porcműtéten, szeptember elején kezdte meg a rehabilitációt, decemberben végezhetett először teljes értékű munkát. A most futó bajnokságban még nem léphetett pályára.

Váradi Benedek a mostani szezonban még nem játszott bajnokit. Fotó: VN-archív

– Az U20-as együttessel kezdtem el a labdás edzéseket, de az utóbbi hetekben már a felnőtt csapat tréningjein is részt vehettem. Már edzőtáboroztam az U20-as válogatottal is, és minden fájdalom nélkül tudtam részt venni a munkában – árulta el Váradi Benedek. – Az nagyon jót tett a lelkemnek, hogy a két legutóbbi bajnokin, a Kecskemét és a Jászberény ellen már leülhettem a kispadra. Nagyon hiányzott a meccshangulat, jó volt ismát a társak között ülni. Reményeim szerint az idei első, Paks elleni bajnokin az U20-as csapatban már játszani fogok, és az elkövetkező hetekben szeretnék visszatérni a Falcóba is. Persze tudom, hogy előbb vissza kell nyernem a formámat, és újra be kell illeszkednem a csapatba. De minden erőmmel azon leszek, hogy ez sikerüljön. Sajnos a vártnál hosszabb ideig tartott a lábadozás, nagyon hiányzik már az éles játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!