vasi játékosok a csapatban

2019.10.23. 20:11

Vb-selejtezőn a futsalválogatott

Olaszországban, világbajnoki selejtezőtornán szerepel a napokban a magyar férfi futsalválogatott – a keretben öt Haladás-játékos kapott helyet.

Tóth Gábor

Balról Dróth Zoltán, Sásdi Bálint, Alasztics Marcell, Hajmási Milán és Vas Ádám

Fotó: MLSZ

Turzó József szövetségi kapitány a Haladás NB I-es futsalcsapatából két kapusnak, Alasztics Marcellnek, Sásdi Bálintnak, és három mezőnyjátékosnak, Dróth Zoltánnak, Hajmási Milánnak, Vas Ádámnak postázott meghívót. A magyar együttes a házigazda Olaszországgal, Fehéroroszországgal és Angliával került egy csoportba. Mindenki játszik mindenkivel, a csoport első két helyezettje jut tovább az elitkörbe (a továbbjutás azért is lenne fontos, mert ebben az esetben kiemeltként várhatnánk az Európa-bajnoki selejtezősorozat sorsolását).

Balról Dróth Zoltán, Sásdi Bálint, Alasztics Marcell, Hajmási Milán és Vas Ádám
Fotó: MLSZ

– A felkészülés aprólékosan meg volt tervezve, részt vettünk nemzetközi tornán, sok időt töltöttünk edzőtáborban, elvégeztük a szükséges munkát, készen állunk a vb-selejtezőre – jelezte Dróth Zoltán, a válogatott és a Haladás klasszisa. – Már hétfőn kiutaztunk Olaszországba, igyekeztünk megismerkedni a mérkőzésnek otthont adó csarnokkal. Olaszország kiemelkedik a csoportból. Anglia papíron gyengébb nálunk, de rohamléptekben fejlődik a sportág a szigetországban – nem szabad lebecsülni ellenfelünket, de ha valamit el akarunk érni, az angolok ellen nem hibázhatunk. Fehéroroszország válogatottja magasabban jegyzett, mint a miénk, vélhetően ez a meccs dönt majd a második továbbjutótól. Márpedig mi tovább akarunk jutni!

A magyar válogatott menetrendje, csütörtök 17.00: Magyarország–Anglia. Péntek, 16.00: Magyarország–Fehéroroszország. Vasárnap, 16.00: Magyarország–Olaszország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában