Sport

2010.05.13. 10:33

Vége Erdei Zsolt pályafutásának?

Erdei Zsolt veretlen, korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi bokszvilágbajnok egy csütörtöki lapinterjúban azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy újra ringbe lép.

MTI

A 36 éves bokszoló szerződése június végén lejár eddigi klubjával, a hamburgi Universum Promotionnel, s mint azt a Bors című bulvárlapnak Erdei elmondta, márciusban nyilvánvalóvá vált számára, hogy a németek nem fogják meghosszabbítani megállapodásukat.

A profi pályafutása során 31 győzelmet aratott öklöző szerint június utolsó napjáig nem tárgyalhat más istállókkal, mert szerződésszegés miatt pert indíthatna ellene az Universum, így pillanatnyilag nem is egyeztet senkivel. Azt ugyanakkor megjegyezte, úgy érzi, még mindig a csúcson van.

Erdei cáfol: nem fejezi be, új klubot keres

A profik között veretlen Erdei Zsolt, korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú bokszvilágbajnok cáfolta azokat a csütörtöki sajtóértesüléseket, miszerint befejezné pályafutását.

"Ez így, ebben a formában nem igaz. - reagált a Bors című napilap hírére az MTI érdeklődésére a Madár becenevű sportember. - Maximum annyi, hogy az Universum égisze alatt már biztosan nem fogok bokszolni. A szerződésem lejártakor keresgélni fogok, és ha találok egy másik istállót, akkor biztosan folytatom."

A 35 éves, olimpiai bronzérmes öklöző hozzátette: kizárólag olyan ajánlat esetén marad a ringben, amely méltó egy olyan eredményeket elért sportolóhoz, mint ő. Erdei szerint kilencven százalék az esélye annak, hogy folytatja profi karrierjét.

"Továbbra is az az álmom, hogy komoly ökölvívók ellen léphessek a szorítóba, gépírónők ellen nem szeretnék bokszolni" - mondta a Boksz Világszervezetnél (WBO) hat évig világbajnok Erdei, aki korábban többször is kifogásolta, hogy klubja, a hamburgi Universum Box Promotion "névtelen" ellenfelekkel szervezett neki mérkőzést.

A profi pályafutása során 31 győzelmet aratott öklöző szerint június utolsó napjáig nem tárgyalhat más istállókkal, mert szerződésszegés miatt pert indíthatna ellene az Universum, így pillanatnyilag nem is egyeztet senkivel. Azt ugyanakkor megjegyezte: úgy érzi, még mindig a csúcson van.

Erdei végül elmondta: gyorsan szeretne új klubot találni, és amennyiben lehetséges, még az év végén a kötelek közé akar lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!