Sport

2010.04.16. 02:28

Závár és Horváth döntőzhetett

Az ökölvívó utánpótlás olimpiájának országos döntőjében két ezüst- és három bronzérmet szereztek a vasiak.

Vastag Nándor

A mintegy 270 bokszoló részvételével zajló diákolimpián a vasi színeket három egyesület képviselte. A Haladás BC indulói közül Závár Richárd a serdülő 56 kilós súlycsoportban először hódmezővásárhelyi riválist vert döntő fölénnyel, majd a fináléban pontozással kikapott a debreceni Kovácstól, így ezüstérmet szerzett. A 32 kg-ban Orsós László a későbbi győztes balatonlellei öklözőtől 3:2-es vereséget szenvedett, s harmadik lett. A junior 60 kilóban Kóczé Milán szintén bronzot nyert: az első, kaposvári akadályt sikerrel vette, majd a ceglédi magyar bajnokkal szemben szoros csatában alulmaradt. Az 52 kg-ban Godó Dániel a súlycsoport honvédos másodikjától kikapott, és hatodikként zárt. A Szalai Sándor, Zámbó Gábor és Zámbó József által felkészített bokszolók mind a Toronyi Általános Iskola tanulói.

A Skorpió BC mindkét indulója a serdülő korcsoportban lépett ringbe. Varga Roland tanítványai közül Kiss Roland (Vép) az 52 kg-ban bronzérmes lett, egy zuglói fiútól az utolsó pillanatig kiélezett csatában szenvedett vereséget. A 44,5 kg-ban Al Hersh Mátyás (Paragvári) is jól bokszolt, de kikapott a magyar bajnok hódmezővásárhelyi bunyóstól.

A kőszegi Fitt-Boksznál a serdülő 52 kg-ban a Varsányi Áron által edzett Horváth Roland (Bersek) először döntő fölénnyel nyert egy tatabányai rivális ellen, de a döntőben balszerencsés volt. A zuglói Bársony elleni kiegyenlített meccsen orrvérzés miatt leléptették, és be kellett érnie az ezüsttel. A 46 kilósok között Biegner Patrik (Bersek) ötödikként zárt, mert a későbbi győztestől kapott ki, míg az ifi 75 kg-ban Hámori Ádám (Kereskedelmi) a negyeddöntőben maradt alul egy kiskunfélegyházi fiúval szemben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!