Sportvilág

2009.07.27. 02:28

A kalapácsvető Szabó Dániel junior Eb-hetedik

Újvidék - A junior atlétikai Európa-bajnokság zárónapjának két fináléjában is volt Dobó SE-s érdekeltség: fiú kalapácsvetésben Szabó Dániel hetedik, lány diszkoszvetésben Ozorai Jenny 11. lett.

Horváth Erika

A selejtezővel ellentétben a kalapácsvetés döntője jól kezdődött a 18 éves Szabó Dani számára: 73,61-dal egyéni csúcsot regisztráltak a jegyzőkönyvben (az elutazás előtti szombathelyi felmérő versenyen 75,36-ot ért el) - ezzel ötödik helyen állt. De sajnos a folytatásban ezt már nem tudta überelni - 70,83, majd érvénytelen következett, így simán, hatodikként került be a legjobb nyolc közé. Az újabb három kísérlet során már nem tudott megújulni; 73,12, 72,81 és egy újabb érvénytelen következett, közben még egy hellyel lejjebb csúszott, így a hetedik helyen fejezte be az Európa-bajnokságot. A nagyobb dicsőség ezúttal a veszprémi Hudi Ákosé lett, aki 79,14 méteres egyéni csúccsal ezüstérmet szerzett a 79,54-ot dobó ukrán Martinyuk mögött.

A lány diszkoszvetők döntőjében Ozorai Jenny már nem tudta megismételni selejtezőbeli eredményét (a 48,37-dal hetedik lehetett volna). A fináléban harmadikra dobta a legnagyobbat, 43,33 métert, de ezzel nem folytathatta - végeredményben a 11. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!