Sportvilág

2009.12.10. 03:27

Mikulás-kupán szerepeltek a vasi kick-boxosok

A szegedi évadzáró nemzetközi kick-box viadalról, a Mikulás-kupáról öt arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel tértek haza a vasi versenyzők.

Vastag Nándor

A hagyományos, 10. alkalommal megrendezett versenyen 24 egyesület 220 kick-boxosa vett részt, a mezőnyt szerb és horvát indulók tették nemzetközivé. Az évadzáró megmérettetésen a Kondor Controll SE hét versenyzője kiemelkedően szerepelt, öt arannyal, három ezüsttel és egy bronzzal zártak. A kadett II-es korosztály 69 kilós súlycsoportjában Farkas Ádám két szabályrendszerben, light- és semi-contactban is legjobbnak bizonyult. Utóbbiban ráadásul a válogatott és hazai pályán szereplő Németh Marcellt győzte le 10:7-re. A -47 kilós Varga Martin light-ban kiemelkedő teljesítménnyel nyert, a döntőben debreceni riválisát hatalmas fölénnyel verte. Semiben is fináléba jutott, de technikai hiba és taktikai fegyelmezetlenség miatt kikapott, második lett. A junior -57 kilóban Verhás Bence is két érmet szerzett. Semiben a válogatott, szegedi Kovács Ádámot legyőzve állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az arany kicsit elégedetté tette, így a másik szabályrendszerben be kellett érnie az ezüsttel. A kadett I. -37 kilós semi versenyében Verhás Olivér remekelt. Négy mérkőzést nyert, a fináléban a szegedi Homolya Dánielt múlta felül. A kadett II. semiben induló, -50 kilós Király Zsófia második helyen végzett, míg a Controll egyetlen bronzérmét a gyermekek között, -32 kilóban Szász Krisztófer szerezte. Bolfán Ádám a kadett I. -42 kilós mezőnyében a negyeddöntőben szenvedett vereséget. A versenyzők edzője, Dancsó Zoltán elmondta, mindenki a maximumot nyújtotta az idei utolsó viadalon, és az eredmények biztatóak a jövőre nézve.

A Castrum SEC-Dinamica SE mind a négy versenyzője semi-contactban tette próbára a tudását. Kadett I. -47 kilóban Bartók Zsolt két ellenfél legyőzésével jutott döntőbe, ahol meglepetésre a bírók esztergomi riválisát egy ponttal jobbnak látták. A 47-ben Seregi Benjámin is másodikként végzett. Két meccs megnyerésével jutott fináléba, de ott egy békéscsabai kick-boxostól 6:4-re kikapott. A kadett II. -63 kilóban Landherr Péter, a junior -84-ben Dienes Balázs jól helytállt, mindketten bronzérmesek lettek. A versenyzőket felkészítő Andorka Imre szerint mindenki azt hozta, amire előzetesen számított. Kivétel Bartók Zsolt, de nem rajta múlt, hogy nem lett első.

A verseny első napján gálát rendeztek. A programban 15 mérkőzés kapott helyett, melyekből kettőben szombathelyi érdekeltség is volt. Varga Mart light-contactban 2:1-re kapott ki esztergomi riválisától, Verhás Olivér semiben 12:10-re a szegedi Homolya Dánieltől. A vereség nem szegte a fiúk kedvét, sőt Olivér másnap alaposan visszavágott a vereségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!